211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

5 Milestones πριν περπατήσει το μωράκι σας

Posted by   Rock Sugar
16/03/2022
0

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του μωρού είναι σίγουρα το περπάτημα.Πως μπορείτε να γνωρίζετε όμως πότε το μωράκι σας πλησιάζει στην επίτευξη των πρώτων του βημάτων; Πριν την βάδιση μεσολαβούν κάποια στάδια που το έχουν προετοιμάσει για αυτή την μεγάλη στιγμή.

Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τα σημαντικότερα milestones που προηγούνται και το οδηγούν στα πρώτα ανεξάρτητα βήματά του που θα σας βοηθήσουν να τα αναγνωρίσετε και να τα ενθαρρύνετε.

Στέκεται στα γόνατα

Να παίζει στηριζόμενο στα γόνατά του χωρίς όμως να κάθεται πάνω στα ποδαράκια του με εναλλαγές μεταξύ των δύο στάσεων κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό αποτελεί ένδειξη της πρώτης αξιοποίησης των μυών του.

  • Για να το ενθαρρύνετε μπορείτε να τοποθετήσετε παιχνίδια σε σημείο που να απαιτεί να σηκωθεί από τα ποδαράκια του για να τα φτάσει.

Στηρίζεται και σηκώνεται

Αποτελεί το επόμενο στάδιο από το στήριγμα στα γόνατα και μαρτυρά ότι πλέον έχει αποκτήσει καλύτερη αντίληψη της χρήσης και της ενδυνάμωσης του μυϊκού του συστήματος εμπλέκοντας περισσότερους μυς στις κινήσεις του.

  • Για να ενθαρρύνετε το μωρό σας βοηθήστε το να αντιληφθεί τις δύο στάσεις ονοματίζοντάς τις λέγοντας δηλαδή "Πάνω¨ όταν στέκεται και "Κάτω¨ όταν βρίσκεται στο έδαφος.

Κάνει βαθύ κάθισμα

Να μπορεί από την όρθια στηριζόμενη στάση, να κάνει βαθύ κάθισμα για να πιάσει ένα αντικείμενο και στη συνέχεια να επανέρχεται στην όρθια στάση είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό το στάδιο προωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενδυνάμωση και τον μυϊκό συντονισμό.

  • Για να ενθαρρύνετε το παιδί όσο στηρίζεται τοποθετήστε παιχνιδάκια στο έδαφος για να τα πιάσει και αντίστοιχα στον καναπέ ή όπου αλλού στηρίζεται για να το κινητοποιήσετε να επανέλθει στην όρθια θέση

Εναλλαγές βάρους μεταξύ των ποδιών

Η ικανότητα να στέκεται και να στηρίζεται στο ένα πόδι & έπειτα να επιστρέφει στη στάση με τα δύο πόδια αποτελεί ένδειξη της ικανότητας εναλλαγής του βάρους μεταξύ των δύο ποδιών. Αυτό το milestone είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελεί την βασική τεχνική στην οποία στηρίζεται το περπάτημα & φανερώνει ότι το παιδί αρχίζει να αποκτά αυτοπεποίθηση που το φέρνει πιο κοντά στον τελικό στόχο της βάδισης.

  • Για να το ενθαρρύνετε μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια του & να αναπαράγετε κι εσείς τις ίδιες κινήσεις δεξιά & αριστερά σαν να χορεύετε μαζί.

Πλαϊνά βήματα

Το περπάτημα με πλαϊνά βήματα (πάντα στηριζόμενο) είναι βασικό καθώς ενδυναμώνει τους γοφούς οι οποίοι συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του περπατήματος επιπρόσθετα το βοηθά να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

  • Για να το ενθαρρύνετε δημιουργήστε έναν "διάδρομο" με παιχνίδια τοποθετώντας τα σε απόσταση ανά 2-3 βήματα στον καναπέ, χωρίς να παραλείψετε στο τέλος της διαδρομής να υπάρχει το πιο ενδιαφέρον όλων ή μια με μεγάλη δική σας αγκαλιά.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο