211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Γιατί να αγοράσω Προστατευτική Φωλιά Ύπνου για το Μωρό;

Posted by   Δημήτρης Σαμαράς
29/01/2021
0

Αν είστε ή ετοιμάζεστε να γίνετε μαμά σίγουρα στις αναζητήσεις των προϊόντων του μωρού θα έχετε παρατηρήσει ότι κυριαρχεί η βρεφική προστατευτική φωλιά ύπνου. Μπορεί μάλιστα να την συναντήσετε ως coccoon, baby nest ή απλά φωλιά ύπνου.

Τι είναι όμως αυτό το προϊόν που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων των μαμάδων παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα βρεφικά προϊόντα των τελευταίων χρόνων;

 

Τι είναι η προστατευτική φωλιά ύπνου:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΥΠΝΟΥ

Ο βασικός σκοπός χρήσης της προστατευτικής φωλιάς ύπνου αφορά την προσαρμογή του μωρού από την κοιλιά της μαμάς στην κούνια ή το λίκνο. 
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό μαθαίνει να ζει στον περιορισμένο χώρο που το παρέχει η κοιλιά της μητέρας. Η συνήθεια αυτή το ακολουθεί κατά τους πρώτους μήνες της γέννησης με αποτέλεσμα όταν το βάζετε στην κούνια ή το λίκνο να του δημιουργείται αυτόματα μια αίσθηση ανασφάλειας που εκδηλώνεται είτε με κλάμα ή με απότομα "τινάγματα" κατά την διάρκεια του ύπνου που εν τέλει οδηγούν στην διακοπή του. 

Η βρεφική φωλιά ύπνου λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό κουκούλι για το παιδί (εξού και η ονομασία coccoon) προσφέροντάς του την αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας που χρειάζεται καθώς αυτόματα το συνδυάζει με το οικείο αίσθημα της παραμονής στην κοιλιά της μητέρας του. 

[products1]

Ποιες είναι οι χρήσεις που προσφέρει η φωλίτσα ύπνου;

Η φωλίτσα ύπνου πέραν της ευεργετικής επίδρασης στην ηρεμία και την θαλπωρή του μωρού, προσφέρει μια πληθώρα χρήσεων που μπορεί να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα με το νεογέννητο μωράκι σας.

Αναλυτικότερα:

1.Προσφέρει ασφάλεια κατά την διάρκεια του ύπνου

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΥΠΝΟΥ

Τοποθετώντας την βρεφική φωλιά ύπνου στην κούνια ή το λίκνο, εξασφαλίζετε την απουσία επαφής ή χτυπήματος του παιδιού στα κάγκελα της κούνιας, κάτι που επιτυγχάνεται, χάρη στο περιμετρικό μαξιλάρι που διαθέτει και διατηρεί την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας από αυτά.

Επιπρόσθετα οι προστατευτικές φωλιές είναι κατασκευασμένες από πιστοποιημένα, ασφαλή και αναπνεύσιμα υλικά ώστε να γνωρίζετε ότι το μωρό σας είναι ασφαλές κατά την διάρκεια του ύπνου

2.Αποτελεί την ιδανική λύση για συγκοίμηση με το μωρό σας

ΦΩΛΙΤΣΑ ΥΠΝΟΥ

Πολλοί είναι οι γονείς που επιλέγουν την μέθοδο της συγκοίμησης, δηλαδή τον ύπνο του μωρού μαζί τους στο κρεβάτι. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του μωρού υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Το νεογέννητο μωρό όντας μικροσκοπικό δημιουργεί αυτόματα στους γονείς την ανασφάλεια μην τραυματιστεί με οποιοδήποτε τρόπο κατά την διάρκεια του ύπνου τους, γεγονός που συνήθως οδηγεί σε εξαιρετικά περιορισμένες κινήσεις και πιθανή απώλεια ύπνου για όλη την οικογένεια.

Η προστατευτική φωλιά ύπνου προσφέρει τόσο στο μωρό όσο και στους γονείς την απαραίτητη ασφάλεια, καθώς βρίσκεται μέσα στον δικό του προστατευμένο χώρο και συγχρόνως ανάμεσα στους γονείς του, επιτυγχάνοντας με τον πιο επιτυχημένο τρόπο την επιθυμητή συγκοίμηση.

[products2]

3.Είναι ένα εξαιρετικό μέσο για διανυκτέρευση εκτός σπιτιού

 

Ακόμα και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των γονιών που επιλέγουν την συγκοίμηση, σε μια πιθανή διανυκτέρευση εκτός σπιτιού με το μωρό σας η φωλίτσα ύπνου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε γιατί:

α. Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο βρεφικό κρεβατάκι για να το τοποθετήσετε και η μόνη λύση είναι να μοιραστείτε μαζί του το κρεβάτι σας, με αυτό μέσα στην φωλίτσα του για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω

β. Ίσως υπάρχει βρεφικό κρεβατάκι το οποίο για τον οποιοδήποτε λόγο κρίνετε ακατάλληλο (πιο σκληρό ή μαλακό στρώμα από ότι θα θέλατε, κάγκελα που δεν εγκρίνετε, ή ελλειπή υγιεινή), οπότε λύνετε το πρόβλημα τοποθετώντας την φωλίτσα μέσα στο κρεβατάκι αυτό, εξαλείφοντας τους παραπάνω παράγοντες

γ. Χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία να πάρετε μαζί σας ολόκληρο παρκοκρέβατο, ιδιαίτερα αν η διανυκτέρευση αφορά μικρό χρονικό διάστημα της τάξεως της μίας ή δύο ημερών. Αυτό ίσως φαντάζει μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο αν αναλογιστείτε την πληθώρα των πραγμάτων του μωρού που καλείστε να έχετε μαζί σας, οτιδήποτε ελαφρύνει το φορτίο σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Άλλωστε οι περισσότερες φωλίτσες έχουν τις δικές τους τσάντες μεταφοράς για να τις μεταφέρετε εύκολα μαζί σας παντού.

4.Σας χαρίζει μεγάλη άνεση κινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας

BABY NEST ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του νεογέννητου μωρού, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κατέχει ο ύπνος του. Η κούνια και το λίκνο αποτελούν δύο μέσα τα οποία είναι αρκετά δύσκολο και δεν ενδείκνυται να μετακινούνται από τον έναν χώρο του σπιτιού στον άλλον, με αποτέλεσμα να κάνουν την διαδικασία αυτοί οι ίδιοι οι γονείς ανάμεσα στον χώρο που βρίσκονται και σε αυτόν του παιδικού δωματίου. Πρόκειται ωστόσο για μια διαδρομή που θα χρειαστεί να κάνετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα και σίγουρα δεν διευκολύνει την καθημερινότητα με το νεογέννητο μωρό σας. Σίγουρα μια λύση είναι η ενδοεπικοινωνία, αλλά όταν πρόκειται για τόσες ώρες της ημέρας σίγουρα θα χρειαστεί και πάλι ο έλεγχος του γονιού στο παιδί.

Με την προστατευτική φωλιά ύπνου μπορείτε να έχετε κοντά σας το μωρό ανά πάσα στιγμή στο μέρος όπου βρίσκεστε και εσείς, όπως είναι για παράδειγμα στον καναπέ του σαλονιού. Αποτελεί την ιδανική επιλογή καθώς έχετε το μωρό κοντά σας κατά την διάρκεια της εργασίας ή των ενασχολήσεών σας για να μπορέσετε να το επιβλέπετε ή να εξυπηρετήσετε άμεσα τις ανάγκες του μόλις ξυπνήσει χωρίς να δυσανασχετήσει από την αργοπορημένη παρουσία σας. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι όποτε το μωρό σας θα ανοίξει τα μάτια του θα είστε εκεί για αυτό. Φυσικά πάντα η παραμονή του μωρού στην προστατευτική φωλίτσα του απαιτεί την επίβλεψη των γονιών.

[products3]

5.Καλύπτει το κομμάτι της απαραίτητης υγιεινής για την επαφή με το μωρό

Μια από τις συνήθειες που πολλαπλασιάζεται αισθητά σε ένα σπίτι με τον ερχομό του νεογέννητου, είναι αυτό της καθαριότητας και της ενίσχυσης της υγιεινής του. Ο οργανισμός του μωρού δεν διαθέτει ακόμα τα απαραίττα αντισώματα να αμυνθεί απέναντι στους επιβλαβείς μικροοργανισμούς που δύναται να υπάρχουν σε ποικίλες επιφάνειες και έτσι είναι απαραίτητη η τακτική καθαριότητα σε ότι έρχεται σε επαφή μαζί του.

Οι προστατευτικές φωλίτσες ύπνου στο σύνολό τους σχεδόν έχουν την δυνατότητα πλύσης στο πλυντήριο ρούχων. Επιπρόσθετα η ειδική σύνθεση του εσωτερικού τους εξασφαλίζει την απαραίτητη κυκλοφορία του αέρα, αφενός για την παρεμπόδιση δημιουργίας μικροοργανισμών που οφείλονται στην υγρασία και αφετέρου για το γρήγορο στέγνωμά της και την άμεση εκ νέου χρήση της. Βεβαιωθείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες συντήρησης της προστατευτικής φωλιάς που έχετε επιλέξει για το μωρό σας.

6.Αποτελεί ένα εξαιρετικό background φωτογράφισης

ΦΩΛΙΤΣΑ ΥΠΝΟΥ ΜΩΡΟΥ

Δεν υπάρχει μέτρο αναφοράς που να μπορεί να αποτυπώσει το μέγεθος του συνόλου των φωτογραφιών που μπορούν να βγάλουν οι γονείς το νεογέννητο μωρό τους. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό καθώς δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από ένα μωρό. Αν ανατρέξετε στις φωτογραφίες αυτές σας διαβεβαιώνω ότι όσον αφορά τους πρώτους μήνες του μωρού, οι περισσότερες εξ'αυτών είναι όσο αυτό κοιμάται ή όταν αρχίσει να κάνει τις πρώτες ακούσιες γκριμάτσες του. Τι καλύτερο λοιπόν όλες αυτές οι μαγικές στιγμές να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο φόντο, αυτό της φωλίτσας, και ο μόνος παρονομαστής που θα αλλάζει θα είναι η ανάπτυξη του μικρού σας θησαυρού που βρίσκεται εντός της. Άλλωστε όπως έχει γίνει γνωστό από όλα τα παραπάνω, η φωλίτσα είναι το μέρος που το λιλιπούτειο πλάσμα σας θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων ημερών της ζωής του, μετά φυσικά από την αγκαλιά των γονιών του.

Ποια είναι η περίοδος χρήσης της προστατευτικής φωλιάς ύπνου του μωρού;

BABY NEST ΜΩΡΟΥ

Η περίοδος χρήσης της προστατευτικής φωλιάς ύπνου είναι συνήθως 0-6 μήνες, ενώ υπάρχουν και κάποιες φωλίτσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έως 12 μηνών. Η διαφοροποίηση στην ηλικία οφείλεται στις διαφορετικές διαστάσεις της κάθε φωλίτσας. Γενικά το διάστημα αυτό αφορά τον ύπνο του μωρού εντός αυτής βασισμένο στον μέσο όρο ύψους των μωρών αυτών τν ηλικιών. όλες οι προστατευτικές φωλιές διαθέτουν κορδόνια αυξομείωσης του μεγέθους τους ώστε να μεγαλώνουν μαζί με το παιδί και να παραμένουν εξίσου άνετες καθ' όλη την διάρκεια της χρήσης τους.

Ωστόσο η χρήση της δεν σταματάει μόλις το παιδί δεν χωράει πλέον σε αυτή, καθώς όλες οι φωλίτσες ανοίγουν στο κάτω μέρος ώστε να μπορείτε να έχετε το παιδί μέσα σε αυτές για το παιχνίδι, τις ασκήσεις ενδυνάμωσής ή απλά για την χαλάρωσή του

Ποιο είναι το κόστος μιας προστατευτικής φωλιάς ύπνου;

Το κόστος των περισσότερων προστατευτικών φωλιών της αγοράς κυμαίνεται από 50,00€ έως 105,00€ και είναι όλες εξαιρετικά ποιοτικές για την επαφή αλλά και την φιλοξενία του μωρού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε τις αποχρώσεις, το μοτίβο, τις διαστάσεις αλλά την υφή των υφασμάτων που προτιμάτε.

Είναι πλέον σαφές γιατί η προστατευτική φωλιά ύπνου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα βρεφικά προϊόντα και αυτός είναι και ο λόγος που είναι το κορυφαίο δώρο που επιλέγεται για το μαιευτήριο και το baby shower. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δώρο, εξαιρετικά καλαίσθητο και βεβαίως πρακτικό που σίγουρα θα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα και θα κάνει τον παραλήπτη του ιδιαιτέρως χαρούμενο.

Τέλος σας "λύνει" τα χέρια για το δώρο που θα θέλατε να προσφέρετε σε μια μαμά που έχει ήδη ένα ή περισσότερα παιδάκια καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη άμεσα διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα, αλλά η πιθανότητα να έχει προστατευτική φωλιά ύπνου για το μωρό είναι μικρή καθώς πρόκειται όπως αναφέραμε για ένα προϊόν που η χρήση του έχει διαδοθεί τα τελευταία χρόνια. 

Για να επιλέξετε την δική σας προστατευτική φωλίτσα μπορείτε να πατήσετε εδώ

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο