211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Μαξιλάρι θηλασμού: 3 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το πιο πολύτιμο αξεσουάρ της μαμάς

Posted by   Δημήτρης Σαμαράς
06/04/2018
0

Η ώρα του θηλασμού είναι η μια από τις σημαντικότερες και πολυτιμότερες στιγμές με το μωρό σας. Αποτελεί την απόλυτη έκφραση της μητρότητας και έναν από τους πιο δυνατούς τρόπους ανάπτυξης του μοναδικού αυτού δεσμού μεταξύ μητέρας και παιδιού. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική και πολύπλοκη , κάποιες φορές, διαδικασία. Ιδιαίτερα οι νέες μητέρες καταναλώνουν πολλές ώρες την ημέρα θηλάζοντας, καθώς τα νεογέννητα μωρά μπορεί να θηλάζουν κάθε δύο ώρες ανεξαρτήτως μέρας ή νύχτας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο η διαδικασία του θηλασμού να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και ξεκούραστη τόσο για την θηλάζουσα μητέρα όσο και για το βρέφος, αυτό ακριβώς εξασφαλίζει το μαξιλάρι θηλασμού. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ της μαμάς και την συντροφεύει πιστά όχι μόνο κατά την περίοδο της γαλουχίας αλλά σε όλα τα στάδια της μητρότητας μέσα από τις πολλαπλές χρήσεις που προσφέρει. Κι αν αναρωτιέστε πως χρησιμοποιείται το μαξιλάρι θηλασμού, ας το δούμε ακριβώς παρακάτω:

1.Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

α) Προσφέρει ανακούφιση κατά την διάρκεια του ύπνου ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Τοποθετείτε το μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια εξασφαλίζοντας άνεση και περισσότερο χώρο για το μωρό. Αν επιλέξετε μαξιλάρι θηλασμού με μακρόστενη μορφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μία άκρη του για την στήριξη του κεφαλιού σας.  Εναλλακτικά μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του σώματος προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη της σπονδυλικής σας στήλης και παράλληλα δημιουργείτε μια προστατευτική "φωλιά" που δεν σας επιτρέπει να γείρετε προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του ύπνου.

β) Προσφέρει στήριξη και ανακουφίζει την καταπονημένη μέση καθώς και τον αυχένα της εγκύου.

Η μέση είναι ένα σημείο του σώματος που επιβαρύνεται ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς το κέντρο βάρους του σώματος αλλάζει για να μπορέσει να στηρίξει την κοιλιά και το μαξιλάρι συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση της. Το ίδιο, σε μικρότερο ωστόσο βαθμό, ισχύει και για τον αυχένα.

[products1]

2.Κατά την διάρκεια του θηλασμού

Συμβάλει στην διατήρηση της σωστής στάσης της θηλάζουσας μητέρας, καθώς ανυψώνει το μωρό ώστε να φτάσει στο επιθυμητό ύψος της θηλής. Με αυτόν τρόπο εκείνη δεν χρειάζεται να σκύψει αποφεύγοντας έτσι την καταπόνηση της πλάτης, του αυχένα και των θηλών. Επιπρόσθετα καθιστά την διαδικασία του θηλασμού περισσότερο ξεκούραστη καθώς με την χρήση του μαξιλαριού θηλασμού αποφεύγεται η άρση του βάρους του μωρού, το οποίο όσο μικρό και αν είναι δεδομένου ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα και  με μεγάλη διάρκεια. Ιδιαίτερα στην αρχή, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επίπονη για τα χέρια και τους ώμους της μητέρας.

Η μητέρα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 στάσεις θηλασμού, ανάλογα με το ποια εξυπηρετεί καλύτερα εκείνη και το μωρό της και είναι οι ακόλουθες:

α) Αγκαλιά - χιαστή

Τοποθετείτε το μαξιλάρι θηλασμού στα πόδια σας και το μωρό επάνω του ώστε να φτάσει στο επιθυμητό ύψος της θηλής. Ακολούθως στηρίζετε τους αγκώνες σας πάνω στο μαξιλάρι και κρατάτε το μωρό ως εξής: Βάζετε το αντίθετο χέρι από το στήθος το οποίο θέλετε να θηλάσετε πίσω από το κεφάλι και τον αυχένα του μωρού ώστε να μπορείτε να του δώσετε ευκολότερα τη σωστή κατεύθυνση ωθόντας το απαλά προς τη θηλή σας. Με το άλλο χέρι κρατάτε το στήθος σας έχοντας έτσι καλύτερο έλεγχο και αίσθηση του μωρού.

β) Αγκαλιά

 

Τοποθετείτε το μαξιλάρι θηλασμού πάνω στα πόδια σας. Στη συνέχεια ακουμπάτε πάνω το μαξιλάρι το ίδιο χέρι με το στήθος το οποίο θέλετε να θηλάσετε ώστε να ακουμπάει από τον αγκώνα έως τα δάχτυλα με τον αγκώνα να κοιτάει προς το μαξιλάρι και το εσωτερικό μέρος του πήχη προς τα πάνω. Πάνω στο χέρι σας βάζετε το μωρό ώστε το κεφάλι του να βρίσκεται στη γωνία που σχηματίζεται από την εσωτερική πλευρά του αγκώνα. Το κεφάλι του μωρού πρέπει να κοιτάει προς τη θηλή σας και το υπόλοιπο σώμα του προς το σώμα σας. Με το άλλο χέρι κρατάτε το χέρι που στηρίζει το μωρό προςφέροντάς του έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα.

γ) Στάση Αμερικάνικου ποδοσφάιρου (τοποθέτηση κάτω από τη μασχάλη)

 

Τοποθετείτε το μαξιλάρι στα πόδια σας και προς την πλευρά του στήθους που πρόκειται να θηλάσετε. Στη συνέχεια βάζετε το μωρό κάτω από τη μασχάλη σας ώστε το κεφάλι του να είναι στραμένο προς τη θηλή σας και το υπόλοιπο σώμα του να είναι στραμενο προς τα πλευρά σας με τα πόδια του να καταληγουν στην πλάτη σας. Παρόλο που η στάση αυτή μοιάζει να είναι λιγότερο βολική από της υπόλοιπες, λέγεται ότι προσφέρει την μεγαλύτερη άνεση στα νεογέννητα και συστήνεται ιδιαίτερα για τις μητέρες που έχουν υποστεί καισαρική τομή, προστατεύοντας την επέμβασή τους από την επαφή.

δ) Ξαπλωτή στάση


Στη στάση αυτή η μητέρα μπορεί να ξαπλώσει στο πλαϊ και να τοποθετήσει τοποθετήσει το μωρό αντικριστά μπροστά της με κατεύθυνση προς την θηλή της. Στη περίπτωση αυτή το μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της. Μπορεί δηλαδή να το βάλει πίσω από την πλάτη της για καλύτερη στήριξη ή πίσω από την πλάτη του μωρού. Η Ξαπλωτή στάση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τις βραδινές ώρες του θηλασμού.  

[products2]

 3.Για την στήριξη του μωρού

 α) Χρήση για χαλάρωση ή παιχνίδι

Μετά το πέρας του τέταρτου μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το παιδί με την πλάτη πάνω στο μαξιλάρι θηλασμού ώστε να του προσφέρετε την κατάλληλη στήριξη για χαλάρωση ή παιχνίδι, αξιοποιώντας το έτσι σαν ένα είδος ρηλάξ.

 β) Χρήση για ενθάρυνση ενδυνάμωσης


Μετά το πέρας του τέταρτου μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το παιδί με την κοιλιά προς το μαξιλάρι ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ενδυνάμωση των μυών που χρησιμοποιεί για την στήριξη όπως είναι οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι και τα χέρια του. Το μαξιλάρι θηλασμού έτσι μετατρέπεται σε ένα είδος "γυμναστηρίου για το μωρό σας.
 
Επίσης εάν επιλέξετε ένα όμορφο και όχι πολύ μεγάλο μαξιλάρι θηλασμού, θα μπορεί να διακοσμεί πολύ ωραία και το βρεφικό δωμάτιο, αντί να το κρύψετε μετά τη χρήση του σε κάποια αποθήκη.

Από τα παραπάνω γίνεται λοιπόν σαφές γιατί το μαξιλάρι θηλασμού είναι το πολυτιμότερο αξεσουάρ για τη μητέρα και το μωρό και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές που δεν πρέπει να καθυστερήσει λεπτό να πραγματοποιήσει. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μαξιλάρια θηλασμού στην αγορά συνεπώς δεν θα δυσκολευτειτε να βρείτε το κατάλληλο βάσει των αναγκών σας αλλά και της αισθητικής σας.

Επιλέξτε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού για εσάς εδώ.

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο