211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να αντιμετωπίσετε τη δύσκολη περίοδο των κολικών

Posted by   Rock Sugar
10/02/2022
0

Η περίοδος των κολικών είναι μια από τις πιο στρεσογόνες τόσο για το μωρό όσο και για τους γονείς που αναζητούν τρόπους να το ανακουφίσουν Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες δυνατές μεθόδους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων των κολικών τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης όσο και πρόληψης.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε να διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε την ηρεμία σας για να βοηθήσετε το μωράκι σας σωστά και για οτιδήποτε χρειαστείτε ο παιδίατρος και η σωστή καθοδήγησή του είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στο πλευρό σας.

Πρόληψη κατά την σίτιση

Είτε θηλάζετε, είτε χρησιμοποιείτε μπιμπερό για την σίτιση του μωρού, για να μειώσετε τον αέρα που καταλήγει στο γάλα του, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το στόμα του εφαρμόζει πλήρως στην θηλή του στήθους ή του μπιμπερό. Επιπρόσθετα στην περίπτωση που το μωρό έχει την τάση να καταναλώνει το γάλα με μεγάλη λαιμαργία καλό είναι να μεσολαβήσει ένα διάλειμμα που θα του επιτρέψει να ρευτεί ενδιάμεσα για να μπορεί να συνεχίσει πιο ήρεμα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό προγραμματίστε τα γεύματα του ελαφρώς νωρίτερα.

Αλλαγές στην διατροφή

Αν τα συμπτώματα των κολικών βαίνουν αμείωτα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας για να συζητήσετε το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών στην διατροφή τη δική σας ή του μωρού. Η αλλαγή αυτή στην περίπτωση θηλασμού μπορεί να είναι να ακολουθήσει η μαμά δοκιμαστικά μια διατροφή για ένα διάστημα αποφεύγοντας δυνητικά αλλεργιογόνες τροφές όπως είναι το γάλα, τα αβγά, οι ξηροί καρποί και το σιτάρι. Στην περίπτωση χρήσης φόρμουλας, μπορεί ο γιατρός να σας συστήσει την χρήση κάποιου άλλου σκευάσματος.

Μπίμπερο κατά των κολικών

Μια από τις συνηθέστερες αιτίες δημιουργίας κολικών στα μωρά είναι η συσσώρευση αέρα κατά την διάρκεια της σίτισης.Τα μπιμπερό κατά των κολικών διαθέτουν ειδικές θηλές εξοπλισμένες με αντικολικούς αεραγωγούς που εξασφαλίζουν τη μείωση της ροής του αέρα που καταλήγει στο γάλα του μωρού, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα συμπτώματα των κολικών, του μετεωρισμού και της παλινδρόμησης. Αν θηλάζετε συστήνεται η χρήση μπιμπερό θηλασμού προς αποφυγή σύγχυσης θηλών.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα βότανα που μπορεί να προσφέρει μια μικρή ανακούφιση κατά την διάρκεια των κολικών λειτουργώντας μαλακτικά όπως και στην περίπτωση των ενηλίκων. Ωστόσο επειδή οι κολικοί εμφανίζονται συνήθως τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού απαραίτητη είναι η σύσταση χρήσης του από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το μωρό.

Παιδική Θερμοφόρα

Η εφαρμογή θερμότητας στην κοιλίτσα του μωρού με την βοήθεια ειδικών βρεφικών θερμοφόρων, προσφέρει ιδιαίτερη ανακούφιση και ηρεμεί το μωρό. Για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάσετε την χρήση θερμοφόρας με αγκαλιά και ελαφρύ κούνημα ή περπάτημα με το μωράκι σας.

Gel κατά των κολικών

Πλέον κυκλοφορούν ειδικά gel που ανακουφίζουν ιδιαίτερα από τα συμπτώματα των κολικών. Η δράση τους είναι τόσο επί πόνου όσο και προληπτική. Αν κρίνετε ότι τη στιγμή δυσφορίας του παιδιού η εφαρμογή του gel θα προκαλέσει περισσότερη αναστάτωση, καλό είναι να το εφαρμόσετε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα που θα είναι πιο ήρεμο, κάνοντας του απαλές κυκλικές κινήσεις με την φορά των δεικτών του ρολογιού.

Άσκηση

Κατά την διάρκεια της ημέρας και όταν κρίνετε ότι το μωρό είναι καλοδιάθετο, μπορείτε να το ξαπλώσετε ανάσκελα και να το βοηθήσετε με κάποιες ευεργετικές για τους κολικούς διατάσεις. Κρατήστε τα ποδαράκια του τεντωμένα και λυγίστε τα απαλά προς το στήθος του. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλετε στην απελευθέρωση των αερίων που έχουν εγκλωβιστεί στο έντερο του και παράλληλα το βοηθάτε να ξεπιαστεί, να χαλαρώσει και να το αντιμετωπίσει σαν παιχνίδι.

 

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο