211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να ηρεμήσετε ένα μωρό που κλαίει

Posted by   Rock Sugar
23/01/2022
0

Το κλάμα είναι ο πρώτος τρόπος επικοινωνίας του μωρού με τους γονείς για να τους δείξει ότι κάτι το κάνει να δυσανασχετεί .

Πολλές φορές ωστόσο το κλάμα μπορεί να προκαλέσει άγχος στους γονείς, ιδιαίτερα στους νέους με αποτέλεσμα ο χειρισμός της κατάστασης να γίνει λίγο δυσκολότερος.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε ευκολότερα το μωράκι σας και θα κάνουν απλούστερες καταστάσεις που αρχικά φάνταζαν ιδιαίτερα περίπλοκες. Η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι που κλαίει ένα μωράκι μπορεί να είναι πολλοί, είναι όμως και συγκεκριμένοι ως επί το πλείστον και κάθε ένας εξ’αυτών έχει τον δικό του τρόπο αντιμετώπισης.

Μέχρι λοιπόν να εξοικειωθείτε με την «μετάφραση» του κλάματος του μωρού σας (γιατί ναι θα έρθει και αυτή η στιγμή που θα αναγνωρίζετε αμέσως τον λόγο που κλαίει τις περισσότερες φορές) αυτά τα tips που ετοιμάσαμε για εσάς θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα. 

1. Ξεκινήστε απο τα βασικά

Τι πρέπει να κάνετε: Πρωτίστως ελέγξτε εάν το μωράκι σας:

  • πεινάει
  • θέλει αλλαγή πάνας
  • νυστάζει
  • ζεσταίνεται ή κρυώνει.

Αυτοί είναι συνήθως οι βασικοί λόγοι που κλαίνε τα μωράκι και πάντα θα πρέπει να ξεκινάμε από εκεί.

2. Κρατήστε το αγκαλιά

Τα μωράκια χρειάζονται πολλές αγκαλιές & χάδια. Θέλουν να είναι κοντά σας, να ακούν τη φωνή και την καρδιά σας, να βλέπουν το πρόσωπό σας και να σας ακουμπάνε.

Τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε το μωράκι σας αγκαλιά και κουνήστε το απαλά.. Σιγοτραγουδήστε του ή μιλήστε του ήπια. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις στην αγκαλιά σας όπως επίσης και διαφορετικούς ρυθμούς κουνήματος(πιο αργά-πιο γρήγορα) μέχρι να βρείτε τι του αρέσει.

3. Μειώστε τα εξωτερικά ερεθίσματα

Το έντονο φως και οι δυνατοί ήχοι του σπιτιού μπορεί να εκνευρίσουν το μωράκι σας ειδικότερα εάν θέλει να κοιμηθεί ή απλά να χαλαρώσει.

Τι πρέπει να κάνετε: Χαμηλώστε τα φώτα & οποιοδήποτε δυνατό ήχο και δημιουργήστε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

4. Απόσπαση προσοχής

Το καλό με τα μωρά αυτής της ηλικίας είναι ότι όσο έντονη κι αν φαίνεται η κρίση που βιώνουν η απόσπαση της προσοχής είναι εύκολη υπόθεση καθώς όλα τα ερεθίσματα είναι νέα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Τι πρέπει να κάνετε: Δοκιμάστε να του αποσπάσετε την προσοχή με ένα ακουστικό ή οπτικό ερέθισμα όπως ένα παιχνίδι. με ήχους ή χρώματα.

5. Κάντε το μπάνιο

Το ζεστό μπανάκι αποτελεί μια από τις βασικές ρουτίνες ύπνου και συνήθως έχει ευεγερτικά αποτελέσματα καθώς χαλαρώνει το μωράκι σας..

Τι πρέπει να κάνετε: Ρυθμίστε τη σωστή θερμοκρασία του νερού και γεμίστε το βρεφικό μπανάκι. Βοηθήστε το μωρό σας να απολαύσει το μπάνιο του και φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα συγκεντρωμένα για να το ντύσετε μετά αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο πιθανές καθυστερήσεις που ίσως του χαλάσουν την ηρεμία που έχετε δημιουργήσει.

6. Μασάζ

Το μασάζ είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό για το μωρό το οποίο περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ξαπλωμένο με αποτέλεσμα να καταπονείται το σωματάκι του. Όσο ευεργετικό κι αν είναι το μασάζ ωστόσο πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε αν είναι κατάλληλη η στιγμή και ότι το παιδί έχει την διάθεση για αυτό.

Τι πρέπει να κάνετε: Ξεντύστε το μωράκι σας και κάντε του ένα ήπιο μασάζ έχοντας φροντίσει η θερμοκρασία του δωματίου να είναι η ιδανική. Τρίψτε απαλά την κοιλίτσα ή την πλάτη του βοηθώντας το να ηρεμήσει. χρησιμοποιώντας ειδικά βρεφικά προϊόντα κατάλληλα για το δερματάκι του.

7. Περίπατος/Βόλτα

Η κίνηση του καροτσιού ή του αυτοκινήτου μαζί με τα εξωτερικά ερεθίσματα δρουν θετικά στη διάθεση του μωρού.

Τι πρέπει να κάνετε: Βγάλτε το μωράκι σας μια βόλτα με το καρότσι εάν το επιτρέπει ο καιρός εναλλακτικά κάντε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Δοκιμάστε μια σύντομη και ήσυχη διαδρομή χωρίς απότομες κινήσεις.

8. Λευκοί ήχοι

Λέγεται πως οι λευκοί ήχοι ηρεμούν τα μωράκια καθώς τους θυμίζουν τους ήχους που άκουγαν μέσα στη μήτρα.

Τι πρέπει να κάνετε: Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε μια ηλεκτρική συσκευή που παράγει ένα ήπιο επαναλαμβανόμενο τόνο όπως ο απορροφητήρας, η σκούπα ή το πιστολάκι μαλλιών. Εναλλακτικά υπάρχουν και εφαρμογές στο κινητό τηλέφωνο με μεγάλη ποικιλία λευκών ήχων.

Μια σημείωση που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αν το μωράκι σας κλαίει έντονα και δεν μπορείτε να το ηρεμήσετε με καμία από τις παραπάνω τεχνικές, τότε ενδέχεται να περνάει κολικούς όπου ο χειρισμός που απαιτείται είναι διαφορετικός

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο