211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να κοιμηθείτε περισσότερο με ένα νεογέννητο στο σπίτι

Posted by   Rock Sugar
02/03/2022
0

Ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα που καλούνται να διαχειριστούν οι νέοι γονείς όταν επιστρέφουν σπίτι με το νεογέννητο μωρό τους είναι το θέμα της αυπνίας.

Η έλλειψη ύπνου αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στην καθημερινότητα της οικογένειας, καθώς όταν συσσωρευτεί οδηγεί σε ένταση, εκνευρισμό και στρες που προκαλούν δυσκολίες.

Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τρόπους που μπορείτε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιορισμένα ωράρια ύπνου σας με το νεογέννητο μωράκι σας και να περάσετε όσο το δυνατόν ευκολότερα την περίοδο αυτή. Πολλές φορές οι λύσεις είναι πολύ απλές και εύκολα εφαρμόσιμες απλά δυσκολευόμαστε να τις δούμε καθαρά υπό συνθήκες πίεσης, για αυτό η εκ των προτέρων οργάνωση και γνώση πάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύτιμος σύμμαχός σας.

Αναλάβετε βάρδιες με τον συντροφό σας

Έαν ο συντροφός δουλεύει με πλήρες ωράριο, μπορεί να αναλάβει τη βάρδια 19:00 με 24:00 και μετα τις 24:00 αναλαμβάνετε εσείς. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε κάποιες ώρες να ξεκουραστείτε.. Έτσι κανένας από τους δύο γονείς δεν θα χρειαστεί να φτάσει στα όριά του και να έρθει σε δύσκολη θέση.

Πηγαίντε για ύπνο νωρίτερα

Εάν το σύστημα με τις βάρδιες δεν μπορεί να εφαρμοστεί ή δεν λειτουργεί, τότε μόλις το μωρό κοιμηθεί, κοιμηθήτε και εσείς ακόμα και εάν είναι 22:00 ή και 21:00. Μπορεί να είναι νωρίτερα απο ότι είχατε συνηθήσει, αλλά πρόκειται για ειδικές κατάστασεις σε μια δύσκολη συνήθως χρονική περίοδο.

Κοιμηθείτε μέσα στην ημέρα όταν το μωρό κοιμάται

Είναι κατανοήτο ότι μέσα στην ημέρα, όταν το μωρό κοιμηθεί θα έχετε αρκετές δουλειές να κάνετε ή και ακόμα να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Όμως αυτός ο σύντομος υπνάκος θα σας δώσει ενέργεια για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της υπόλοιπης ημέρας. Ακόμα και εάν δεν μπορέσετε να κοιμηθείτε, μπορείτε να ξαπλώσετε κοντά στο μωράκι σας και να χαλαρώσετε.

Πάρτε ένα ρεπό

Κανονίστε με τον σύντροφό σας, με τη μητέρα σας, κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο ή ακόμα και μια νταντά να κρατήσει το μωράκι σας για ένα βράδυ για παράδειγμα απο τις 21:00 εώς τις 7:00 το πρωί.

Ένα διάλλειμα έστω μιας νύχτας θα σας κάνει τόσο κάλο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Ζητήστε μικρή βοήθεια

Ακόμα και εάν ένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο έρθει & προσέχει το μωράκι σας για να κάνετε ένα μπάνιο ή να κοιμηθείτε λίγο, θα είναι μεγάλη βοήθεια για εσάς και σίγουρα θα το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως.

Οργανωθείτε

Πράγματι η οργάνωση πριν την άφιξη του μωρού, θα σας βοηθήσει πολύ στις όποιες πιθανές δύσκολες στιγμές. Η αλήθεια είναι οτι ο κόσμος δεν σταμάτά όταν έρχεται ένα μωρό και συντρέχουν οι υπόλοιπες ανάγκες μας κανονικά. Συνεπώς μπορείτε για παράδειγμα να ετοιμάσετε κάποια γεύματα και να τα βάλετε στην καταψυξή ώστε να τα έχετε άμεσα διαθέσιμα όταν ο χρόνος λιγοστεύει.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο