211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να βοηθήσετε το παιδάκι σας να αναπτύξει νέες συμπεριφορές

Posted by   Rock Sugar
18/02/2022
0

Ένα βασικό τρίπτυχο που κάθε γονιός πρέπει να έχει πάντα κατά νου κατά τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού και των απαιτήσεων τους.

Θετικότητα

Επικεντρωθείτε στη συμπεριφορά του παιδιού που θέλετε να ενισχύσετε περισσότερο (πχ να μιλούν ήρεμα και ευγενικά, να ζητούν αυτό που χρειάζονται) και όχι στη συμπεριφορά που θέλετε να σταματήσει. Ένας πρακτικός τρόπος είναι να το επαινείτε όταν κάνει κάτι σωστά, ενθαρρύνοντας το με αυτόν τον τρόπο να το επαναλαμβάνει συχνότερα..

Εξάσκηση

Επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά τις θετικές συμπεριφορές ενώ παράλληλα μειώνετε την δική σας συμμετοχή είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τις νέες συμπεριφορές/συνήθειες. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα φτάσει στο σημείο που πλέον θα μπορεί να επαναλαμβάνει τις θετικές συμπεριφορές αυθόρμητα και θα αποτελούν πλέον βασικό τρόπο έκφρασής του.

Υπομονή

Αυτή η διαδικασία όπως και η ανάπτυξη (νοητική, κοινωνική, κινητική, γλωσσική) χρειάζονται σίγουρα χρόνο. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας στο επίπεδο του παιδιού και να του δώσουμε τον χώρο που χρειάζεται., χωρίς να ασκήσουμε την παραμικρή πίεση που μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο