211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως υπολογίζουμε τη δοσολογία των αντιπυρετικών

Posted by   Rock Sugar
27/04/2022
0

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα ψάχνοντας εκείνο το χαρτάκι των οδηγιών μέσα στο κουτί του αντιπυρετικού για να επιβεβαιώσετε την δοσολογία που πρέπει να δώσετε στο παιδί;

Σίγουρα πάρα πολλές, αλλά τι γίνεται όταν αυτό έχει χαθεί; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει το Internet. Κι εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα με τις δοσολογίες αναφερόμενες σε mg και υπολογισμούς που δεν είναι ιδιαίτερα εφικτοί ή ευχάριστοι στις δεδομένες συνθήκες.

Το παρόν άρθρο θα σας λύσει τα χέρια και σίγουρα η πρώτη σας κίνηση είναι να το αποθηκεύσετε για να μην χρειαστεί να ψάξετε ποτέ ξανά. Οι δοσολογίες του παρόντος άρθρου αναφέρονται σε ml ανά κιλό σωματικού βάρους του παιδιού για τις διαφορετικά είδη των πιο διαδεδομένων αντιπυρετικών που είναι η Παρακεταμόλη, η Ιβουπροφαίνη και το Τολφεναμικό Οξύ για το καθένα εκ των οποίων αναφέρονται παραδείγματα και συχνότητα επανάληψης μέσα στην ημέρα.

Παρακεταμόλη

Ιβουπροφαίνη

Τολφεναμικό Οξύ

Συστήνεται πάντα η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται με την ειδική σύριγγα για να μην υπάρχει απόκλιση στα συνιστώμενα ml. Πολλές φορές ωστόσο μπορεί να παραληφθεί ή να χαθεί η σύριγγα για τον λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί η αναλογία των ml σε κουτάλι της σούπας ή του γλυκού.

Πηγή: https://paidiatreio.gr/el/goneis-2/epeigonta-1/336-piretos-antipiretika

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο