211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να επιλέξετε καρεκλάκι φαγητού;

Posted by   Rock Sugar
28/02/2020
1

Όταν ξεκινάνε οι στερεές τροφές, πρώτο μέλημα των γονιών είναι να βρουν το σωστό καρεκλάκι φαγητού καθώς πρόκειται για ένα προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί πολύ καιρό από το παιδί. Πλέον στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών σε καρεκλάκια φαγητού τα οποία διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την χρήση τους. Ο μεγάλος αριθμός πληροφοριών ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους γονείς οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το παιδί τους.

Για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να επιλέξετε το καρεκλάκι φαγητού που θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο.

1.ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι η ασφάλεια του παιδιού.

Η ζώνη 5 σημείων εξασφαλίζει ότι το μικρό σας δεν κινδυνεύει να γλιστρήσει και να πέσει από το καρεκλάκι, ειδικά αν η χρήση του ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία. Η ζώνη αυτή περνάει ανάμεσα από τα ποδαράκια του μωρού και τους ώμους τους διατηρώντας το σταθερό καθ' όλη την διάρκεια του φαγητού.

Ζώνη 5 σημείων σε καρεκλάκι φαγητού

 

 2.ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ

Η ρύθμιση ύψους είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς το καρεκλάκι μπορεί να ρυθμιστεί ελεύθερα ώστε να ταιριάζει στο ύψος του τραπεζιού. Χάρη σε αυτό, το παιδί μπορεί να φάει το γεύμα του στο τραπέζι μαζί με τους γονείς του. Αν για παράδειγμα οι γονείς συνηθίζουν να τρώνε σε ένα χαμηλότερο τραπεζάκι, όπως είναι για παράδειγμα αυτό του σαλονιού το οποίο ίσως ανασηκώνεται, καλό είναι το καρεκλάκι να μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με αυτό ώστε να αισθάνεται ότι τρώτε όλοι μαζί. 

Εύκολη Ρύθμιση ύψους σε καρεκλάκι φαγητού

[products1]

3.ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Τα μωράκια όταν τρώνε όπως γνωρίζετε προκαλούν "χαμό" συνεπώς καλό θα είναι ο δίσκος φαγητού να αφαιρείται ώστε να καθαρίζεται και να πλένεται εύκολα και διεξοδικά. Το να μπορείτε να πλύνετε τον δίσκο όπως ένα πιάτο, εύκολα και γρήγορα αφενός θα σας εξασφαλίσει πολύ χρόνο και αφετέρου θα είστε σίγουροι ότι έχει καθαριστεί σωστά ώστε να μπορεί το παιδί να τρώει πάνω από αυτόν τις τροφές που συχνά καταλήγουν εκτός πιάτου και πάνω σε αυτόν.

Αφαιρούμενος πλενόμενος δίσκος φαγητου σε καρεκλάκι φαγητού

4.ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αν δεν διαθέτετε αρκετό χώρο στο σπίτι, κάτι το οποίο προβληματίζει πολλούς γονείς στις μέρες μας, καλό είναι να επιλέξετε ένα καρεκλάκι φαγητού το οποίο αναδιπλώνεται. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό χώρο, όπως για παράδειγμα αν η κουζίνα σας είναι μικρή και επιθυμείτε να ταΐζετε εκεί το μωράκι σας θα το ανοίγετε την ώρα του φαγητού και με το τέλος του θα το διπλώνετε και θα το τοποθετείτε σε σημείο που να μην ενοχλεί.

Εύκολη αναδίπλωση και αποθήκευση σε καρεκλάκι φαγητού

[products2]

5.ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Λόγω του ότι μπορεί να επιθυμείτε να ταΐσετε το μωράκι σας σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού όπως η κουζίνα, το σαλόνι, ή ακόμα και το μπαλκόνι εξυπηρετεί να έχει το καρεκλάκι μια λαβή για να το μεταφέρετε εύκολα με το ένα χέρι καθώς τα χέρια της μαμάς είναι πάντα γεμάτα...

Χειρολαβή μεταφοράς σε καρεκλάκι φαγητού

6.ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ

Τα αντιολισθητικά ποδαράκια πέραν του ότι παρέχουν επιπρόσθετη σταθερότητα στο καρεκλάκι, προστατεύουν επίσης το πάτωμα σας από γρατζουνιές. Έτσι λοιπόν αν έχετε σκοπό να τοποθετήσετε το καρεκλάκι σε ευαίσθητη επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο, καλό είναι να λάβετε αυτόν τον μικρό αλλά σημαντικό παράγοντα υπόψη σας για να μην προκαλέσετε φθορές.

Αντιολισθητικά ποδαράκια σε καρεκλάκι φαγητού

Τώρα λοιπόν σίγουρα θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επιλογή στο καρεκλάκι φαγητού που θα εξυπηρετήσει περισσότερο τις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και του παιδιού αλλά και του χώρου στον οποίο σκοπεύετε να το τοποθετήσετε.

Επιπρόσθετα έχουμε ετοιμάσει και σας παρουσιάζουμε την σύγκριση για τα καρεκλάκια φαγητού που μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας για να σας διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο στην επιλογή αυτή.

Σύγκριση

Σχόλια

Πολύ χρήσιμο!Well done
Νέο σχόλιο