211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Πως να επιλέξετε το ιδανικό καρότσι; Super Οδηγός!

Posted by   Rock Sugar
02/10/2019
0

Πλησιάζουν οι μέρες να υποδεχτείτε το μωράκι σας και ξεκινάνε οι διαδικασίες προετοιμασίας, ώστε να το καλωσορίσετε στη ζωή σας με τον πιο όμορφο τρόπο. Μία από τις πρώτες αγορές που κάνουν όλοι οι γονείς, είναι φυσικά το καρότσι. Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας για ένα σημαντικό μεγάλο διάστημα.

Η επιλογή που θα κάνετε ωστόσο είναι αυτή που θα καθορίσει αν θα σας "λύσει τα χέρια" ή αν θα σας "κάνει τη ζωή δύσκολη".

Μπορεί αυτό να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι. Αν αναλογιστείτε πόσο πιεσμένη είναι η ζωή των γονιών, και ιδιαίτερα των νέων, θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει χώρος για "μη χρηστικά αντικείμενα" να την επιβαρύνουν περισσότερο.

Ποιά θεωρείται όμως η σωστή επιλογή για ένα παιδικό καρότσι;

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του καροτσιού μπορεί να αποτελέσει σημαντικό "πονοκέφαλο" για τους γονείς οι οποίοι αρχίζουν να δέχονται κατά ριπάς τις συμβουλές των πιο έμπειρων γονιών και φίλων τους όπως "Να κοιτάξεις το καρότσι να είναι ελαφρύ","Βεβαιώσου ότι το καρότσι κλείνει με το ένα χέρι", "Σημασία έχει το καρότσι να μπορεί να πηγαίνει άνετα σε δύσβατους δρόμους","Το καλο καρότσι θα το πληρώσεις", "να πάρεις καρότσι 3 σε 1" κλπ κλπ. Ξεκινάνε λοιπόν με το κεφάλι βαρύ από τις πολύτιμες μεν, πολυάριθμες δε, συμβουλές να κάνουν την δική τους επιλογή και κάπου εκεί χάνονται στο χάος των χαρακτηριστικών του κάθε καροτσιού και της σύγκρισης, μεταξύ αυτών, αλλά και των διαφόρων εταιρειών.

Σίγουρα οι συμβουλές των άλλων γονιών είναι μια αρχή, ωστόσο ο κάθε ένας εξ'αυτών έχει δοκιμάσει και έχει μείνει ευχαριστημένος ή απογοητευμένος, από κάποιον συγκεκριμένο τύπο καροτσιού που ταίριαξε ή όχι στον δικό του τρόπο ζωής.

Μην πελαγώνετε όμως και μην απελπίζεστε, γιατί σας έχουμε ετοιμάσει τον πιο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο οδηγό επιλογής του κατάλληλου καροτσιού για εσάς. Δέιτε το σαν μια λίστα ( ή για να ακριβολογούμε τρεις λίστες) από όπου μπορείτε να κρατήσετε αυτά που σας αντιπροσωπεύουν και να αγνοήσετε τα υπόλοιπα, ξεκαθαρίζοντας τελικά τί ακριβώς είναι αυτό που εσείς ζητάτε από ένα καρότσι. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι λίστες που ακολουθούν αφορούν:

  • Αρχικά τους γενικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιλογή του καροτσιού
  • Στη συνέχεια τους διαφορετικούς τύπους των καροτσιών της αγοράς και
  • Τέλος τα διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ των ίδιων τύπων των καροτσιών

karotsi mwrou

1.Κόστος

Οι νέοι γονείς συχνά παθαίνουν σοκ από το πόσο κοστίζουν τα καροτσάκια. Ενώ τα καρότσια υψηλού επιπέδου μπορούν να κοστίζουν πάνω από 800€, μπορείτε να πάρετε ένα πολύ καλό καρότσι που να ταιριάζει στις ανάγκες σας με αρκετά λιγότερα χρήματα. Μην επηρεάζεστε από ονόματα εταιρείας που μπορεί να ακούτε, καθώς υπάρχει πληθώρα εταιρειών που παράγουν εξαιρετικά αξιόπιστα και ποιοτικά καρότσια. Να έχετε πάντα κατά νου τα χρήματα που θα δώσετε να εστιάζουν στην ποιότητα και όχι στο "όνομα" του καροτσιού. Πολλοί γονείς αρκούνται στην εταιρεία και παραλείπουν την διαδικασία σύγκρισης με μια οικονομικότερη που θα μπορούσε να επιφέρει μια σημαντική χρηματική διαφορά. Είναι ένας παραπάνω κόπος, αλλά αξίζει να είστε σίγουροι για την επένδυσή σας.

2.Πόσα μωράκια έχετε;

Εάν έχετε δίδυμα, τρίδυμα ή και περισσότερα :o, θα χρειαστεί να δείτε καρότσια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίπτωση σας. Το ίδιο ωστόσο μπορείτε να κάνετε αν τα παιδάκια σας έχουν μικρή ηλικιακή διαφορά.

3.Πόσο χρονών είναι το μωρό;

Εάν αγοράζετε καρότσι για πρώτη φορά, πιθανόν το κάνετε γιατί μόλις αποκτήσατε μωράκι. Θα χρειαστείτε καρότσι με ειδικη (πλήρη) κλίση και στήριξη για το κεφαλάκι του μωρού σας. Εάν το μωράκι είναι μεγαλύτερο και μπορέι να στηρίξει το κεφάλι τότε δεν έχετε τον παραπανω περιορισμό.

Υπάρχουν επίσης καροτσάκια που αλλάζουν απο ανάκλιση σε καθιστή θέση.

Παρόλο που υπάρχουν καρότσια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τη γέννηση έως μικρό παιδί, είναι πολύ πιθανό να πάρετε πάνω απο ένα καθώς μεγαλώνει το παιδί σας.

4.Lifestyle

Εκτός από την εξασφάλιση της άνεσης και της ασφάλειας του μωρού σας, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την αγορά καροτσιού είναι να είναι κατάλληλο για τον τρόπο ζωής σας. Θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.

  • Εάν είστε κάτοικος του κέντρου της πόλης ή ταξιδευετε συχνά, ένα πιο ελαφρύ καρότσι για πολυσύχναστους χώρους και δημόσιες συγκοινωνίες είναι μια ιδανική επιλογή.
  • Εάν ζείτε στα προάστια, ένα καρότσι γενικής χρήσης μπορεί να είναι το κατάλληλο για εσάς.
  • Εάν το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής για εσάς ή ζείτε κοντά στη φύση, ένα σπορ καρότσι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή εφ 'όσον φυσικά έχετε αρκετό χώρο στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου

5.Βάρος

Το βάρος το καροτσιών κυμαίνεται από περίπου 6 κιλά έως πάνω από 14. Τα βαρύτερα καροτσια τείνουν να κινούνται ευκολότερα σε δύσβατες  και ανώμαλες επιφάνειες καθώς έχουν πιο ανθεκτικούς τροχούς. Σημαντικό κρίνεται να αναφερθεί ωστόσο ότι ο χειρισμός τους είναι δύσκολος σε στενά σημεία(πεζοδρόμια) ή σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης είναι απαγορευτικά για όσους μένουν σε κάποιον όροφο χωρίς ασανσερ, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το καρότσι είναι απαραίτητο και εντός σπιτιού, οπότε προσπαθήστε να σκεφτείτε να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες καθημερινά με ένα βαρύ καρότσι, το μωρό και άλλα πιθανά πράγματα όπως ψώνια ή βαλίτσες...!.Τα πιο ελαφριά καρότσια είναι ευκολότερα στη μεταφορά, αλλά δεν μπορείτε να τα πάρετε σε ανώμαλο έδαφος, καθώς θα τα χαρακτήριζε κανείς ως καρότσια "πόλης".

Αν τα συνοψίσετε όλα αυτά το βαρύ καρότσι είναι κατάλληλο για όσους μένουν σε ισόγειο ή μονοκατοικία,σε επαρχία ή σε κάποιο νησί, ή απλά μακρυά από το κέντρο της πόλης, όπου ίσως υπάρχουν  δύσκολοι δρόμοι (χωματόδρομος, λιθόστρωτο με ακανόνιστες πέτρες, άμμος) και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των μέσων μεταφοράς και της μετακίνησης στα στενά πεζοδρόμια της πόλης.

6.Αναδίπλωση

Ορισμένοι καρότσια έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν εύκολα με το ένα χέρι ενώ σε άλλα απαιτείται να αφαιρέσετε το σύστημα των τροχών για να τα διπλώσετε. Εάν πρόκειται να βγάζετε και να βάζετε συχνά το καρότσι στο αυτοκίνητο τότε ίσως θα πρέπει να πάρετε ένα καρότσι που να κλείνει εύκολα. Το καρότσι αυτό είναι επίσης απαγορευτικό για όσους μένουν σε κάποιον όροφο χωρίς ασανσέρ, καθώς αν κατεβαίνει ένας από τους δύο γονείς μόνος χρειάζεται να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια για να το μεταφέρει, οπότε ποιό χέρι μένει για το μωρό; Τέλος να γνωρίζετε ότι συνήθως τα καρότσια που αφαιρείται το κυρίως σώμα από τους τροχούς για να κλείσει, είναι αυτά τα οποία έχουν μεγάλους τροχούς για να κινούνται εύκολα σε ανώμαλες επιφάνειες, αλλά χρειάζονται και αρκετό χώρο στο πορτ μπαγκαζ και χωράνε κυρίως σε αυτά των SUV και των Jeep αλλά δύσκολα σε ένα απλό μικρό/μικρομεσαίο ΙΧ.

 Ποια είναι τα είδη βρεφικού καροτσιού;

1.Καρότσι για όλες τις χρήσεις

Επίσης γνωστό ως καρότσι «για κάθε μέρα», αυτός ο τύπος καροτσιού είναι ιδανικός για καθημερινές δραστηριότητες, όπως μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο ή για περιπάτους γύρω από τη γειτονιά. Αυτά είναι τυπικά πλήρη καρότσια που μπορείς να κάνεις εύκολα μια βόλτα και παράλληλα προσφέρουν βολικές λειτουργίες όπως ποτηροθήκη & καλάθι αποθήκευσης. Σε μερικά υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει και η κατεύθυνση του καθίσματος. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

[products1]

2.Ελαφρύ καρότσι

Όπως υποδηλώνει το όνομα της κατηγορίας, αυτός ο τύπος καροτσιού ζυγίζει λιγότερο από το «μέσο» καρότσι, οπότε είναι πιο εύκολη η τοποθέτηση στο πορτ μπαγκαζ ή η χρήση του στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, τα ελαφριά καροτσάκια έχουν συνήθως πιο λεπτή κατασκευή για πιο εύκολη πλοήγηση μέσα από στενές πόρτες και γεμάτα πεζοδρόμια. Τα ελαφριά καροτσάκια είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμα για ταξίδια. Πολλοί γονείς μπορεί να έχουν ήδη ένα καρότσι το οποίο ίσως επιλέγουν να το έχουν μόνιμα στο αυτοκίνητο και αγοράζουν σε δεύτερο χρόνο αυτά τα καρότσια. Οι λόγοι της έξτρα αυτής αγοράς είναι για να τα αφήσουν στη γιαγιά ή σε όποιον άλλον κρατάει το παιδί ή ακόμα και ως ένα έξτρα καρότσι για μέσα στο σπίτι ή για να το χρησιμοποιούν αποκλειστικά στα ταξίδια, καθώς είναι εύκολα χειρίσιμο και εξυπηρετεί απόλυτα χωρίς να κουράζει. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

[products2]

 

3.Σπορ καρότσι

Αν σας αρέσει το Jogging, αυτά τα καροτσάκια σας επιτρέπουν να πάρετε το μωρό σας μαζί. Υπερβολικά ανθεκτικά με συστήματα ανάρτησης για εξομάλυνση των ανώμαλων βημάτων, έχουν τρεις τροχούς με μπροστινό τροχό που περιστρέφεται ή μπορεί να στερεωθεί στη θέση του, ανάλογα με το αν χρειάζεται να γυρίσει γρήγορα ή να είναι πιο σταθερός σε γρήγορες ταχύτητες. Τα περισσότερα έχουν και φρενο χειρός, για να μπορούν σταματήσουν ή να επιβραδυνούν σε κατηφόρα. Δείτε την πρόταση μας εδώ.

4.Διπλό καρότσι

Για τα δίδυμα ή τα παιδιά που γεννιούνται κοντά, ένα διπλό καροτσάκι μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Υπάρχουν δύο διαφορετικές διατάξεις των καθισμάτων από τα οποίες μπορείτε να επιλέξετε: καθίσματα δίπλα-δίπλα ή καθίσματα το ένα πίσω απο το άλλο. Αν έχετε δίδυμα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διπλό καροτσάκι από τη γέννηση, φροντίστε να βρείτε ένα καροτσάκι που επιτρέπει δύο καθίσματα για βρέφη ταυτόχρονα. Δείτε την πρόταση μας εδώ.

5.Σύστημα Μεταφοράς

Τα καρότσια αυτα περιλαμβάνουν παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που συνδέεται με το καρότσι, έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως χώρις να χρειαστεί να μεταφέρετε το μωρό απο το κάθισμα αυτόκίνητου στο καρότσι. Τα συστήματα μεταφοράς είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε το μωρό σας για να το μετακινήσετε από το αυτοκίνητο στο καροτσάκι και επίσης εξοικονομείτε χρήματα αγοράζοντας μαζί το κάθισμα αυτοκινήτου και το καροτσάκι. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Καρότσι 3 σε 1

Τα πολυμορφικά καρότσια αλλάζουν μορφή χωρίς να χρειάζονται επιπλεόν εξαρτήματα με απλές κινήσεις. Για παράδειγμα σε ένα πολυμορφικό καρότσι, το πορτ-μπεμπέ μετατρέπεται εύκολα σε σπορ κάθισμα λύνοντας σας τα χέρια και εξοικονομώντας σας χώρο και χρόνο. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

[products3]

 

Ακόμα και μεταξύ του ίδιου τύπου καροτσιού, τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν πολύ. Και εδώ, βοηθά να έχετε κατά νου πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Αξιολογήστε τα ακόλουθα δημοφιλή χαρακτηριστικά για να δείτε ποια είναι πιο σημαντικά για εσάς: 

Κατάλληλο για νεογέννητα

Είναι γεγονός πως πολλά καροτσάκια δεν είναι κατάλληλα για νεογέννητα μωρά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν αρκετή υποστήριξη για τα νεογέννητα που δεν μπορούν να στηρξουν το κεφαλάκι τους ή να αποφύγουν να γείρουν (αυτό συνήθως δεν συμβαίνει πριν από τους έξι μήνες περίπου). Για ένα καροτσάκι κατάλληλο για νεογέννητο, αναζητήστε τα εξής:

  • Κάθισμα που μπορεί να ξαπλώνει πλήρως
  • Δυνατότητα να κουμπώνει βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου 

Κλείσιμο με το ένα χέρι

Η ικανότητά σας να ανοίγετε και να κλείνετε γρήγορα το καρότσι με το ένα χέρι είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να λάβετε υπόψη σας, ειδικά όταν κρατάτε το μωρό με το άλλο σας χέρι. Και το καλύτερο: Αν το καροτσάκι είναι  αυτόστήρικτο, δηλαδή όταν είναι διπλωμένο,να στέκεται όρθιο από μόνο του χωρίς να πέφτει.

Αφαιρούμενο πλενόμενο ύφασμα

Όλοι ξέρουν οτι τα μωρά λερώνονται και λερώνουν. Το κάθισμα του καροτσιού σας αναπόφευκτα θα λερώθεί απο σαλάκια, γάλα και διάφορα snack, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα του καθίσματος και να το πλύνετε στο πλυντήριο.

Ρυθμιζόμενο ύψος χειρολαβής

Έχοντας ρυθμιζόμενη χειρολαβή καθ’ ύψος, καθιστά το καρότσι άνετο στο χειρισμό για όλους ανεξάρτητα από το ύψος τους. Αυτή είναι μια σημάντική επιλογή εάν οι χειριστές του καροτσιού έχουν μεγάλη διαφορά ύψους.

Ηλιοπροστασία

Ένα μεγάλο σκίαστρο παρέχει περισσότερη σκιά και ιδιωτικότητα(ηρεμία) για το μικρό σας. Αρκετά σκίαστρα, ιδίως τα μεγαλύτερα, έχουν παράθυρο για να μπορείτε να ελέγχετε το παιδί σας χωρίς να σταμάτατε τη βόλτα. Προσέξτε το σκίαστρο να ανοιγοκλείνει εύκολα και αθόρυβα όπως επίσης και να παρέχει επαρκή εξαερισμό.

Καλάθι καροτσιού

Ένα τυπικό καλάθι καροτσιού, που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, είναι κατασκευασμένο για να κρατά περίπου 10 κιλά βάρος. Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά ψώνια με το καροτσάκι σας, βεβαιωθείτε πως το καρότσι που θα επιλέξετε έχει μεγάλο καλάθι. Επίσης, προσέξτε το καλάθι να έχει ευρύ άνοιγμα για να έχετε εύκολή πρόσβαση στα πράγματα που έχετε τοποθετήσει μεσα.

Αναστρέψιμο κάθισμα

Σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την κατεύθυνση που «κοιτάει» το παιδί σας. Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, επειδή οι γονείς συχνά προτιμούν το βρέφος να «κοιτάει» προς αυτούς ώστε να το «ελέγχουν», αλλά ένα μικρό παιδί με περιέργεια προτιμά να κοιτάει τον κόσμο και να παρατηρεί το περιβάλλοντα χώρο.

Τροχοί

Οι μεγάλοι και γεμάτοι με αέρα τροχοί είναι καλύτεροι για μακρινούς περιπάτους και ανώμαλο έδαφος, όμως οι μικρότεροι τροχοί είναι καλύτεροι για χρήση στην πόλη και μικρές διαδρομές. Οι περιστρεφόμενοι μπροστινοί τροχοί προσφέρουν καλύτερους ελιγμούς ενώ οι κλειδωμένοι τροχοί καθιστούν το καροτσάκι πιο σταθερό.

Αναρτήσεις

Χάρη στην καλή απόσβεση των αναρτήσεων, το παιδί σας δεν εκτίθεται σε κραδασμούς. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι τα βρέφη έχουν πολύ λεπτή σπονδυλική στήλη και δεν έχουν τον έλεγχο του λαιμού και του κεφαλιού τους κατά τους πρώτους μήνες.

Φρένα

Πρέπει να κλειδώνουν ταυτόχρονα και τους δύο τροχούς. Όταν οι τροχοί κλειδώσουν, το καροτσάκι πρέπει να παραμένει ακίνητο.

Βασικά είναι και τα αξεσουάρ που αφορούν το καρότσι καθώς ένα σχετικά χαμηλό κόστος καροτσιού μπορεί να ανέβει σημαντικά με την επιπρόσθετη αγορά όλων των αξεσουάρ που θα χρειαστείτε. Έτσι όταν θα μπείτε στη διαδικασία σύγκρισης τιμών βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι περιλαμβάνεται σε κάθε μια από αυτές.

Τα σωστά αξεσουάρ του καροτσιού μπορούν να κάνουν τη βόλτα με το μωρό σας πιο εύκολη και ευχάριστη. Δείτε τα παρακατω:

  • Κάλλυμα για τη βροχή/ομπρέλα
  • Ποδόσακος
  • Κουνουπιέρα
  • Κρεμαστά Παιχνίδια
  • Ποτηροθήκες
  • Πλατφόρμα για καρότσι (βάση για 2ο παιδί)

Και φυσικά, επειδή η ασφάλεια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σε ότι έχει να κάνει με το παιδί, μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν το καρότσι που θα επιλέξετε διαθέτει τις κατάλληλες Πιστοποιήσεις.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο