211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Σημάδια ότι το μωράκι σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει στερεές τροφές

Posted by   Rock Sugar
07/02/2022
0

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης που σημαίνουν ότι μπορεί το μωράκι σας να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;

Λέγεται πως εάν δεν έχουν ακόμα ενδυναμωθεί οι μυς του κορμού, τα μωράκια ενδεχομένως να δυσκολεύονται να μασήσουν και να διαχειριστούν στερεές τροφές.

Δείτε ποια είναι αυτά τα σημάδια και τρόπους να ενθαρρύνετε τις συμπεριφορές που θα προετοιμάσουν το μωράκι σας για τις στερεές τροφές.

Βάζει τα χεράκια του & παιχνιδάκια στο στόμα του

Για να το βοηθήσετε, τοποθετήστε το μωράκι σας ανάσκελα σε ένα μαξιλάρι όπως η φωλίτσα, ώστε να έρθουν τα χεράκια του πιο κοντά στο στόμα του και δώστε του να κρατήσει μασητικά/παιχνιδάκια με εύκολη λαβή.

Κάθεται χωρίς υποστήριξη

Η καθιστή στάση είναι πολύ βασική για να μπορέσει το παιδί να συνηθίσει το καρεκλάκι φαγητού. Βοηθήστε τα να κάθονται μόνα τους τοποθετώντας τα χεράκια τους στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε καθρέπτες, βιβλία, πιανάκια ή όποιο άλλο παιχνίδι έχετε για να τα ενθαρρύνεται να παραμείνουν σε αυτή τη στάση όσο το δυνατόν περισσότερο

Σας παρατηρεί όταν τρώτε

Η μίμηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μάθησης για τα μωρά, Για να ενισχύσετε αυτή τη συμπεριφορά, να τα έχετε δίπλα σας όταν τρώτε ώστε να παρατηρούν τις κινήσεις σας. Μπορείτε να κεντρίσετε περισσότερο το ενδιαφέρον τους και να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν την έννοια της μάσησης κάνοντας λίγο εντονότερες τις κινήσεις του στόματος ώστε να γίνει ευκολότερα κατανοητή η διαδικασία ενώ μπορείτε να αναπαράγετε ήχους που μαρτυρούν ότι το φαγητό είναι ωραίο

Προσπαθεί να πιάσει το φαγητό

Αν το μωράκι κάνει κίνηση να πιάσει το φαγητό σας, σημαίνει ότι έχει καταλάβει ότι αυτό που κρατάτε θα το ήθελε και αυτό. Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πορεία των στερεών τροφών όταν αρχίσει να πειραματίζεται μόνο του με το φαγητό. Για να αναπτύξετε περαιτέρω την ικανότητα αυτή τοποθετήστε κρεμαστά παιχνίδια σε κοντινή απόσταση από το μωράκι σας ώστε να το ενθαρρύνετε να προσπαθήσει να τα πιάσει, συμβάλλοντας έτσι στον μυικό συντονισμό και την ενδυνάμωση της λαβής.

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο