211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

Τι παρκοκρέβατο να πάρω;

Posted by   Rock Sugar
04/11/2021
0

Μια από τις πιο διαδεδομένες αγορές που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τους γονείς είναι το πάρκο μωρού. Παλαιότερα τα πράγματα ήταν ιδιαιτέρως απλά αφού υπήρχε μόνο ένα είδος πάρκου για τα μωρά, αυτό το κλασικό πάρκο με το δίχτυ που όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία, και η επιλογή των γονιών αφορούσε μόνο τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Με την εξέλιξη των χρόνων ωστόσο και την αναγνώριση της πρακτικότητας που προσφέρει το βρεφικό πάρκο, υπάρχει πλέον μια πληθώρα επιλογών, ικανές να εξυπηρετήσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τόσο του παιδιού όσο και των γονιών. Ο όγκος αυτός των επιλογών, συχνά συγχέει τους γονείς στην προσπάθειά τους να επιλέξουν το καλύτερο παρκοκρέβατο για το μωρό τους.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να βοηθήσει τους γονείς να πραγματοποιήσουν την καταλληλότερη επιλογή για το πάρκο του παιδιού τους μέσα από την παρουσίαση των διαφορετικών τύπων παρκοκρέβατων και των χρήσεων που προσφέρει το καθένα εξ' αυτών.

Αρχικά ας εξετάσουμε τι ωθεί τους γονείς στην έναρξη αναζήτησης πάρκου για το παιδί τους. 

Η ανάπτυξη των παιδιών πραγματοποιείται με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, αφού την μια στιγμή μπορούν και γυρίζουν, την επόμενη είναι ικανά να σταθούν μόνα τους καθιστά, στη συνέχεια έρχεται το μπουσούλημα και ακολούθως το περπάτημα. Σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια (και συγκεκριμένα από 5 έως 13 μηνών όσον αφορά το μπουσούλημα και από 6 έως 14 μηνών όσον αφορά το περπάτημα) είναι εξαιρετικά εύκολο το παιδί να διαφύγει της προσοχής των γονιών και εκεί ακριβώς έρχεται η πολύτιμη βοήθεια του πάρκου ή παρκοκρέβατου. Πρόκειται για μια κατασκευή με τοιχώματα που έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή της ανεξέλεγκτης περιπλάνησης του παιδιού και συγχρόνως την δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου όπου μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά και να διασκεδάσει παίζοντας. Αυτό χαρίζει στους γονείς πολύτιμο χρόνο για άλλες εργασίες και ασχολίες.

Όταν ξεκινήσει η έρευνα αγοράς πάρκου ή παρκοκρέβατου, είναι βασικό να ληφθούν υπόψη και κάποιοι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιλογή, καθώς το κάθε είδος πάρκου είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες πέραν της βασικής του ιδιότητας.

Η πρώτη βασική απορία που προκύπτει από την αρχική κιόλας αναζήτηση είναι η εξής:

Πάρκο ή Παρκοκρέβατο;

Είναι δύο όροι που απαντώνται εξίσου και συχνά και είναι απαραίτητη η αποσαφήνισή τους . Εδώ ακριβώς ξεκινάει ο πρώτος διαχωρισμός που πρέπει να κάνετε.

Το πάρκο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το παιχνίδι του μωρού.

Το στρώμα που διαθέτει στην βάση του είναι λεπτό και όσο σκληρό απαιτείται για να προσφέρει σωστή στήριξη στο παιδί, χωρίς να βουλιάζει και παράλληλα είναι όσο μαλακό χρειάζεται ώστε να παίζει με ασφάλεια χωρίς τον φόβο τραυματισμού αφού παρέχει επαρκή απορρόφηση κραδασμών. Το στρώμα αυτό ωστόσο δεν είναι κατάλληλο για τον ύπνο του παιδιού. Να σημειωθεί εδώ ότι κάποιες εταιρείες προσφέρουν την δυνατοτητα κατασκευής τετράγωνου στρώματος για τον ύπνο κατά παραγγελία που να ταιριάζει στα συγκεκριμένα πάρκα, ωστόσο το κόστος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτά των κλασικών στρωμάτων πρακοκρέβατου που υπάρχουν.

Τα πάρκα μωρού είναι συνήθως τετράγωνα  ή εξάγωνα.

τετράγωνο-πάρκο-μωρού-για-παιχνίδι

Τα τετράγωνα πάρκα μωρού που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ προσφέρουν επαρκή χώρο για παιχνίδι ενώ διαθέτουν κάποια επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που ενεργοποιούν την διάθεση του παιδιού για εξερεύνηση, όπως είναι οι λαβές ενδυνάμωσης που υπάρχουν σε κάποια εξ'αυτών. Παράλληλα η ανοιγόμενη με φερμουάρ πόρτα που περιλαμβάνεται σε μια από τις πλευρές τους, προωθεί την αίσθηση αυτονομίας του παιδιού που σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να χρησιμοποιεί το πάρκο κατά το δοκούν αφού θα μπορεί με ευκολία να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτό όποτε επιθυμεί. Τα πάρκα αυτά είναι πτυσσόμενα και αναδιπλώνονται για να αποθηκεύονται εύκολα, ενώ διαθέτουν και μια πολύ πρακτική τσάντα μεταφοράς.

Τα εξάγωνα πάρκα μωρού μπορεί να περιλαμβάνουν στρώμα ή να είναι αυτοστήρικτα χωρίς στρώμα.

εξαγωνο-παρκο-μωρου-με-στρωμα

Τα εξάγωνα πάρκα μωρού με στρώμα όπως είναι αυτό που θα δείτε εδώ, είναι επίσης πτυσσόμενα και συνήθως απλούστερα των αντίστοιχων τετράγωνων πάρκων, αφού ως επι το πλείστον δεν περιλαμβάνουν λαβές και ανοιγόμενη πόρτα, αλλά υπερτερούν στο γεγονός ότι προσφέρουν ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό τους.

εξαγωνο-αυτοστηρικτο-παρκο-μωρου-προστατευτικο-ασφαλειας

Τα εξάγωνα αυτοστήρικτα πάρκα χωρίς στρώμα όπως είναι αυτό,λειτουργούν παράλληλα και ως προστατευτικά ασφαλείας. Η βασική τους χρήση είναι όμοια με τις δύο παραπάνω κατηγορίες πάρκων μωρού, ωστόσο διαφοροποιούνται οι υπόλοιπες ανάγκες που ικανοποιεί. Αρχικά η κατασκευή του είναι τέτοια που δεν εξυπηρετεί η συχνή μεταφορά του, σε αντίθεση με τα άλλα πτυσσόμενα πάρκα, αφού αποτελείται από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και σχετικά βαρύ μέταλλο. Εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους γονείς που προορίζουν την χρήση του πάρκου για τον χώρο του σπιτιού και εστιάζουν περισσότερο στον χώρο που προσφέρει και την πολυχρηστικότητα. Ο χώρος που προσφέρουν αυτού του είδους τα πάρκα είναι αρκετά μεγάλος και παράλληλα κάποιες εταιρείες προσφέρουν την δυνατότητα να προμηθευτείτε ξεχωριστά επεκτάσεις (συχνά αναφέρονται ως κάγκελα πάρκου) για να το κάνετε όσο ευρύχωρο χρειάζεστε. Η πολυχρηστικότητα των πάρκων αυτών αφορούν την δυνατότητα χρήσης τους ως αυτόνομα προστατευτικά αποκλεισμού κάποιων χώρων στους οποίους δεν επιθυμείτε να έχει πρόσβαση το μωρό, όπως για παράδειγμα το τζάκι. Μια μικρή σημείωση που θα μπορούσε να γίνει αναφορικά με την συγκεκριμένη κατηγορία πάρκου είναι, δεδομένου ότι δεν περιέχει στρώμα, θα προσέφερε μεγαλύτερη ασφάλεια αν τοποθετούνταν πάνω σε κάποιο δάπεδο παιχνιδιού, ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί.

Αυτές ήταν οι επικρατέστερες επιλογές στα πάρκα μωρού, τα οποία έχουν ως βασική χρήση την δημιουργία ενός χώρου αποκλειστικά για το παιχνίδι του μωρού.

Το παρκοκρέβατο μωρού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το παιχνίδι όσο και για τον ύπνο του μωρού.

Ωστόσο επειδή όλα τα παρκοκρέβατα πωλούνται με το κλασσικό στρώμα πάρκου όπως περιγράφηκε παραπάνω για τα πάρκα μωρού, για να μπορέσει το παιδί να κοιμηθεί σε αυτό πρέπει να γίνει μια επένδυση αγοράς σε ένα στρώμα ύπνου, ιδιαίτερα αν υπάρχει σκοπός να αντικαταστήσει την κούνια του. Τα στρώματα ύπνου για το παρκοκρέβατο έχουν διαστάσεις 60 x 120 cm που είναι οι συνήθεις διαστάσεις των παρκοκρέβατων των περισσότερων εταιρειών. Αν ταξιδεύετε συχνά ή θέλετε να το χρησιμοποιείτε για τον ύπνο του μωρού εκτός σπιτιού, καλό είναι να επιλέξετε ένα σπαστό στρώμα παρκοκρέβατου ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε ευκολότερα. Είναι ακριβώς ίδιο με το ενιαίο στρώμα με την διαφορά ότι διπλώνει σε δύο μικρά τετράγωνα και δεσμεύει πολύ μικρότερο χώρο. Κάποιες επιλογές σε στρώματα παρκοκρέβατου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Τα παρκοκρέβατα μωρού χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες στα παρκοκρέβατα ενός και στα παρκοκρέβατα δύο επιπέδων.

Για να μπορέσετε να επιλέξετε το καλύτερο παρκοκρέβατο για τις δικές σας ανάγκες πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το κάθε ένα από αυτά τα δύο είδη.

παρκοκρεβατο-μωρου

Το παρκοκρέβατο ενός επιπέδου είναι μια οικονομική και συγχρόνως πρακτική επιλογή. Έχει όμοια χαρακτηριστικά με το τετράγωνο πάρκο παιχνιδιού, με βασική διαφορά τις διαστάσεις του, αφού είναι ελαφρώς μικρότερες αλλά σας επιτρέπουν να προσθέσετε στρώμα ύπνου. Είναι μια τέλεια λύση για να υπάρχει σε χώρους εκτός σπιτιού που περνάει κάποιες ώρες το παιδί, όπως είναι το σπίτι των γιαγιάδων όπου μπορεί να αποτελέσει τον χώρο του για το παιχνίδι ή τον ύπνο. Παρκοκρέβατα ενός επιπέδου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

παρκοκρεβατο δυο επιπεδων

Τα παρκοκρέβατα δύο επιπέδων ( ή παρκοκρέβατο δύο θέσεων όπως μπορεί να το συναντήσετε διαφορετικά) διαφέρουν με αυτά του παρκοκρέβατου ενός επιπέδου στο γεγονός ότι υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο αρκετά υψηλότερα από το πρώτο. Αν έχετε προμηθευτεί ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε από τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού παρκοκρέβατο, τότε το δεύτερο επίπεδο εξυπηρετεί, ιδιαιτέρως καθώς η τοποθέτηση του παιδιού σε αυτό γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία χωρίς να απαιτείται να σκύψετε στον βαθμό που θα το κάνατε αν δεν υπήρχε. Ακούγεται κάτι απλό αλλά αν αναλογιστείτε πόσες φορές θα χρειαστεί να κάνετε την κίνηση αυτή μέσα στην ημέρα για να ταϊσετε, να αλλάξετε ή απλά να σηκώσετε το μωράκι σας θα καταλάβετε την σπουδαιότητα του. Εκτός από την ευκολία των γονιών ωστόσο, η ευκολία τοποθέτησης του μωρού στο ανώτερο επίπεδο του παρκοκρέβατου μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να διακοπεί ο ύπνος του. Το μόνο θέμα που χρειάζεται να δώσετε μεγάλη προσοχή είναι ότι το πάνω επίπεδο πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τις οδηγίες της εκάστοτε εταρείας και απαραίτητα όσο το μωρό δεν μπορεί ακόμα να σταθεί καθιστό ή να στηριχτεί όρθιο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ο κίνδυνος οποιουδήποτε ατυχήματος, για αυτό και το δεύτερο αυτό επίπεδο του παρκοκρέβατου χρησιμοποιείται περισσότερο κάτα τις πρώτες εβδομάδες της ζωή του μωρού.

Όταν κρίνετε ότι το παιδί βρίσκεται κοντά στο να σταθεί καθιστό, τότε ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το επάνω επίπεδο και να χρησιμοποιήσετε πλέον το κάτω. Η αφαίρεση είναι εξαιρετικά εύκολη ανάλογα την κάθε εταιρεία, στα περισσότερα γίνεται με την βοήθεια ενός φερμουάρ και η χρήση πλέον του παρκοκρέβατου θα είναι ίδια με αυτή του ενός επιπέδου.

παρκοκρέβατο με αλλαξιέρα

Εκτός του απλού παρκοκρέβατου δύο επιπέδων που αναλύθηκε παραπάνω, υπάρχει και μια μικρή υποκατηγορία που είναι το παρκοκρέβατο με αλλαξιέρα. Κάποια από τα παρκοκρέβατα δύο επιπέδων περιλαμβάνουν και αλλαξιέρα η οποία προσαρμόζεται επάνω στους άξονες του και παραμένει σταθερή. Συνήθως τα παρκοκρέβατα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ όπως είναι διαδραστικά κρεμαστά παιχνίδια, θόλος σκίασης, κουνουπιέρα καθώς και αποθηκευτικούς χώρους για τα απαραίτητα της αλλαγής του μωρού όπως κρέμα, μωρομάντηλα, πάνες και φορμάκια.

Αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο, ιδιαίτερα στις διακοπές ή την διανυκτέρευση εκτός σπιτιού με το μωρό αφού τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο και χρόνο κυρίως όταν το μέρος που θα παρευρεθείτε είναι περιορισμένο χωροταξικά, όπως είναι ένα μικρό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα αποδεικνύεται πολύ πρακτικό να μπορείτε να αλλάζετε το μωρό σας και να μπορείτε να το τοποθετείτε αμέσως εκεί που θα κοιμηθεί και αντιστρόφως. Σε κάποιες περιπτώσεις τα νυχτερινά "ατυχήματα" είναι συχνά και με αυτόν τον τρόπο προκαλείται η μικρότερη δυνατή αναστάτωση μέσω μειωμένης μετακίνησης του μωρού, γεγονός που συμβάλει στην ευκολότερη συνέχιση του ύπνου του (και του δικού σας).

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τα παρκοκρέβατα δύο επιπέδων με αλλαξιέρα και αξεσουάρ.

Συνοψίζοντας λοιπόν για την επιλογή του καλύτερου παρκοκρέβατου ή πάρκου για το μωρό σας πρέπει να απαντήσετε την ακόλουθη σειρά ερωτήσεων που θα σας οδηγήσουν στην σοφότερη επιλογή βάσει των αναγκών σας.

  1. Η χρήση του προορίζεται μόνο για παιχνίδι;

Πάρκο μωρού τετράγωνο ή εξάγωνο

  • Θέλετε να είναι πτυσσόμενο παρκοκρέβατο για εύκολο κλείσιμο και εξοικονόμηση χώρου;

Τετράγωνο πάρκο μωρού

  • Σας ενδιαφέρει η δημιουργία μεγάλου ελεγχόμενου χώρου ή ο αποκλεισμός κάποιας περιοχής για το μωρό;

Εξάγωνο αυτοστήρικτο πάρκο με δυνατότητα επέκτασης

  1. Η χρήση του προορίζεται για παιχνίδι και ύπνο;

Παρκοκρέβατο ενός ή δύο επιπέδων με πρόσθετη αγορά στρώματος ύπνου

  • Θα γίνει χρήση από τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού;

Παρκοκρέβατο δύο επιπέδων

  • Θα χρησιμοποιηθεί σε ταξίδια;

Παρκοκρέβατο δύο επιπέδων με αλλαξιέρα και αξεσουάρ

Με τον παραπάνω οδηγό η επιλογή του καταλληλότερου πάρκου ή παρκοκρέβατου θα είναι ευκολότερη και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα προϊόν για το μωρό που θα σας εξυπηρετήσει ιδιαιτέρως και θα χρησιμοποιηθεί από το παιδί για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Επίσης να θυμάστε πως το καλύτερο πάρκο για μωρά είναι αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας

Βασική σημείωση ωστόσο είναι η χρήση να γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της εκάστοτε κατασκευαστικής εταιρείας όσον αφορά τα κιλά και το ύψος του παιδιού.

Τέλος να σημειωθεί ότι όσα προϊόντα εμπεριέχονται στην κατηγορία Πάρκα/Παρκοκρέβατα του E-Shop μας είναι απολύτως ασφαλή αφού ικανοποιούν και έχουν πιστοποιηθεί βάσει των αυστηρών Ευρωπαϊκών Προτύπων Ποιότητας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο