211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

11 Tips φωτογράφησης νεογέννητου μωρού στο σπίτι

Posted by   Rock Sugar
10/10/2018
0

Πήρατε το μωράκι σας σπίτι και δεν χορταίνετε να το απαθανατίζετε; Είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να αιχμαλωτίσετε, κρατώντας αναλλοίωτες για πάντα στον χρόνο αυτές τις τρυφερές και ανεπανάληπτες στιγμές των πρώτων ημερών της ζωής του.

Έτσι λοιπόν μαζί με την ιδιότητα του γονιού ξυπνάει και μία άλλη, αυτή του φωτογράφου, και γιατί όχι άλλωστε; Σίγουρα διαθέτετε την όρεξη και την επιθυμία που απαιτείται και έχετε στην διάθεση σας αδιαμφισβήτητα το πιο γλυκό μοντέλο που δεν είναι άλλο από το μωράκι σας. Το μόνο που σας λείπει τώρα είναι κάποια βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τις φωτογραφίες του μωρού σας, κάνοντάς τες να μοιάζουν με επαγγελματικές ώστε να κερδίσουν επάξια μια θέση στον τοίχο με τις καλύτερες φωτογραφίες από τη ζωή του.

Έτσι λοιπόν μετά τις υπέροχες ιδέες για την φωτογράφιση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης που είδαμε εδώ, θα δούμε όλα όσα χρειάζεστε για την φωτογράφιση του νεογέννητου μωρού σας.

Σημαντική Σημείωση:

Πριν σας παραθέσω ωστόσο τα πρακτικά αυτά tips θα ήθελα πρώτα να τονίσω ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την φωτογραφία, συνεπώς το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου προορίζεται για τις ερασιτεχνικές λήψεις από γονείς με όρεξη όπως εμείς και προέρχεται από έρευνα και πειραματισμό. Σκοπός του είναι να σας εμπνεύσει ώστε να κάνετε τις δικές σας πρωτότυπες λήψεις και να απολαύσετε την διαδικασία ασχέτως του αποτελέσματος.

Ξεκινάμε λοιπόν!

Tip 1: Κάνετε την φωτογράφιση εντός 10 ημερών από την γέννηση του παιδιού

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι συνιστούν το διάστημα της φωτογράφισης των νεογέννητων να πραγματοποιείται μέσα στο διάστημα των 10 ημερών από την γέννηση τους και αυτό γιατί μέσα σε αυτόν τον χρόνο τα μωρά έχουν την τάση να κοιμούνται περισσότερο ενώ αργότερα το πρόγραμμα του ύπνου τους αναστατώνεται. Αυτό ωστόσο εξαρτάται από το κάθε μωρό, αλλά τηρώντας το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα αυξάνετε τις πιθανότητες να έχετε ένα ήσυχο κοιμισμένο μωράκι και είναι πιο εύκολο να επιτύχετε τις πόζες που θέλετε κατά την φωτογράφιση.

Tip 2: Χρησιμοποιείστε φυσικό φωτισμό στις φωτογραφίες σας

Ο φωτισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο κατά την φωτογράφιση, καθώς ο τεχνητός φωτισμός μπορεί να καταστρέψει μία καλή λήψη και αντίστοιχα ο φυσικός φωτισμός να απογειώσει το αποτέλεσμα μιας μέτριας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πορτρέτα. Φροντίστε λοιπόν να στήσετε το σκηνικό της φωτογράφισης ώστε να εξασφαλίσετε τα ακόλουθα:

  • Χρήση του φυσικού φωτισμού από ένα παράθυρο όταν ο ήλιος είναι ήπιος όπως κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών ή νωρίς το απόγευμα και όχι κατά την διάρκεια του μεσημεριού όπου ο ήλιος είναι ιδιαίτερα έντονος και δημιουργεί "σκληρές" σκιάσεις.
  • Φροντίστε το φως να μην πέφτει απευθείας στο παιδί ή το πρόσωπό του και εξασφαλίστε αν είναι δυνατόν μια κλήση 45 μοιρών. Ένας τρόπος να αποφύγετε την απευθείας έκθεση είναι να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες του παραθύρου οι οποίες προτείνεται να είναι λεπτές και ιδανικά λευκού χρώματος.

Tip 3: Δημιουργήστε το σκηνικό της φωτογράφισης

Για την φωτογράφιση πρέπει να στήσετε το κατάλληλο σκηνικό, για το οποίο θα χρειαστείτε:

  • Το μωράκι σας κοιμισμένο
  • Μια φωτογραφική μηχανή ( Εμείς έχουμε την ΝΙΚΟΝ D3000) ή το κινητό σας
  • Ένα φόντο στο χρώμα της επιλογής σας. Προσωπικά προτείνω το λευκό για ένα φωτεινό και minimal αποτέλεσμα. Το σκηνικό μπορεί να αποτελείται από μια μαλακή κουβέρτα ή ένα σεντόνι
  • Ένα μέσο στήριξης για το φόντο σας, το οποίο μπορεί να είναι κάλλιστα μία καρέκλα
  • Μαξιλάρες και μαξιλάρια, τα οποία μπορείτε να καλύψετε με το υλικό του σκηνικού σας για να παρέχετε μια μαλακή επιφάνεια στο μωρό σας για την εξασφάλιση του ύπνου του
  • Διακοσμητικά αντικείμενα όπως κουβέρτες με διαφορετικές υφές, λούτρινα ή κουκλάκια, καλάθια και ότι άλλο κρίνετε εσείς ότι θα εμπλουτίσει όμορφα το σκηνικό σας
  • Ένα μαξιλάρι θηλασμού για να τοποθετήσετε πάνω το μωρό σας
  • Μία πιπίλα
  • Απαλή μουσική ή λευκούς ήχους για να διατηρείτε ήρεμο και χαλαρό το μωράκι μοντέλο σας
  • Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών όπως είναι το Adobe Photoshop, το BeFunky, το Aviary ή το Canva
  • Πολλή - πολλή υπομονή

 

Tip 4: Χρησιμοποιείστε ένα έτοιμο σετ φωτογράφισης νεογέννητου

Αν η δημιουργία του σκηνικού του πρηγούμενου βήματος είναι κάτι που σας προβληματίζει ή θωρείτε ότι θα σας βάλει σε κόπο, κανένα πρόβλημα!Τώρα πλέον υπάρχουν σετ φωτογράφισης νεογέννητου τα οποία τα προμηθεύεστε έτοιμα και μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα την φωτογράφιση του μικρού σας πλάσματος. Το σετ περιλαμβάνει ένα ονειρεμένο φόντο το οποίο αποτελείται από μια θεματική μουσελίνα, καθώς και κάρτες διπλής όψης με 14 ορόσημα που ξεκινούν από την μέρα της γέννησης μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου της ζωής του.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε την απόλυτη συνοχή στις φωτογραφίες του πρώτου έτους του παιδιού σας, καθώς το φόντο θα παραμένει ίδιο, ενώ το μωράκι σας θα μεγαλώνει. Το extra tip είναι ότι τη μουσελίνα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως πάνα αγκαλιάς, κάλυμμα θηλασμού, λεπτή κουβερτούλα καθώς και για ηλιοπροστασία στο καρότσι και επίσης διατίθεται προπλυμένη για να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Διαλέξτε το δικό σας υπέροχο σετ φωτογράφισης νεογέννητου εδώ

Tip 5: Διατηρείστε τις φωτογραφίες σας απλές

Όλη η ομορφιά και η αξία της φωτογράφισης αυτής βρίσκεται στο ίδιο το μωρό. Έτσι λοιπόν το αντικείμενο εστίασης πρέπει να είναι αυτό και το υπόλοιπο σκηνικό να είναι απλά συμπληρωματικό και να παραμένει στο υπόβαθρο. Ένα νεογέννητο μωράκι βγάζει τόση τρυφερότητα και ηρεμία που αρκεί για το τέλειο αποτέλεσμα που ζητάτε, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απαθανατίσετε και να το έχετε στο επίκεντρο.

Tip 6: Μην φοβάστε να βάλετε το μωρό στις κατάλληλες πόζες

Η αξία της φωτογράφισης του νεογέννητου βρίσκεται στην μοναδικότητα της και στο γεγονός ότι όσο και να θέλουμε δεν μπορεί να επαναληφθεί. Μην διστάζετε να βάλετε το μωράκι σας στις κατάλληλες πόζες για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, είτε αυτό σημαίνει να το τοποθετήσετε μπρούμυτα, να βάλετε τα χεράκια στο πρόσωπο, να κλείσετε τα δαχτυλάκια του ή να το τυλίξετε σε μία όμορφη κουβέρτα ή γάζα. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το μωράκι σας θα είναι "νεογέννητο" για λίγες μόνο ημέρες και ότι κάθε μέρα που περνάει θα παρατηρείτε αλλαγές επάνω του. Για αυτό λοιπόν κάντε την φωτογράφιση αυτή να αξίζει χρησιμοποιώντας τις πόζες που επιθυμείτε, μέχρι φυσικά στο σημείο που το μωράκι σας θα σας δείξει ότι δυσανασχετεί, η κάθε μανούλα μπορεί να κρίνει πότε έφτασε αυτή η στιγμή.

Tip 7: Βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει κατά την διάρκεια της φωτογράφισης

Επειδή όπως είπαμε η ιδανική χρονική περίοδος για την φωτογράφιση του νεογέννητου είναι μέχρι και 10 ημέρες από την γέννησή του η κατάσταση της μανούλας μπορεί να μην είναι και η καλύτερη δυνατή. Η συγκέντρωση των απαραίτητων για την φωτογράφιση, η οργάνωση του σκηνικού, το στήσιμο του μωρού και παράλληλα η διατήρησή του σε μία ήρεμη κατάσταση, χρειάζονται αρκετή ενέργεια την οποία η μανούλα ίσως δεν είναι σε θέση να διαθέσει. Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν να εξασφαλίσετε να έχετε μαζί σας ένα άτομο που θα σας βοηθήσει σε αυτή την όμορφη αλλά αρκετά απαιτητική διαδικασία της φωτογράφισης του νεογέννητου μωρού σας, ώστε να μπορέσετε να την απολαύσετε και παράλληλα να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Tip 8: Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη κάμερα

Με την εξέλιξη των smartphones δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε κάποια μεγάλη επένδυση σε φωτογραφική μηχανή αν δεν έχετε. Πολλά κινητά έχουν τόσο καλή ανάλυση κάμερας πλέον που οι περισσότερες φωτογραφίες απαιτούν ελάχιστη επεξεργασία. Φροντίστε απλά να επιλέξετε μία κατάλληλη γωνία λήψης και σε συνδυασμό με όσα αναφέραμε παραπάνω, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Tip 9: Επιλέξτε ένα σωστό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών

Σίγουρα το PHOTOSHOP είναι μία από τις καλύτερες δυνατές επιλογές προγραμμάτων για επεξεργασία φωτογραφίας καθώς προσφέρει άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας μεταβάλλοντας και βελτιώνοντας πολλούς παράγοντες της φωτογραφίας σας. Η χρήση ωστόσο του Photoshop απαιτεί μια στοιχειώδη εξοικείωση και εκπαίδευση που προκύπτουν μέσα από την επανάληψη της χρήσης και την εξάσκηση. Αν ωστόσο δεν διαθέτετε τον χρόνο για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εξαιρετικά online προγράμματα που διαθέτουν και εφαρμογή για το κινητό, τα οποία είναι το AVIARY και το www.befunky.com. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν τις βασικές επιλογές στην επεξεργασία των φωτογραφιών αλλά και μια αξιόλογη ποικιλία φίλτρων που μπορείτε να εφαρμόσετε. Επιπρόσθετα έχουν κάποιες "έξυπνες" επιλογές όπως είναι η επιλεγμένη εστίαση ή το χειροκίνητο θόλωμα, ή ακόμα και η δυνατότητα να κάνετε μαυρόασπρη την φωτογραφία σας και να επιλέξετε τα σημεία εκείνα που επιθυμείτε να διατηρήσουν το χρώμα τους. όλα τα παραπάνω θα κάνουν τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν περισσότερο επαγγελματικές. Απαιτείται ωστόσο προσοχή στην μείωση της ποιότητας της εικόνας που μπορεί να προκύψει από την επεξεργασία με τις ανωτέρω εφαρμογές.

Tip 10: Αφιερώστε χρόνο στην εξάσκηση

Η εξοικείωση με την φωτογραφία απαιτεί όπως και οτιδήποτε άλλο την απαραίτητη εξάσκηση. Έτσι λοιπόν πρέπει να:

  • Πειραματιστείτε με διάφορες γωνίες λήψης ώστε να μπορέσετε να βρείτε την καταλληλότερη
  • Να εστιάζετε στα μάτια του μωρού
  • Τραβήξτε κοντινές και μακρινές φωτογραφίες
  • Φωτογραφίστε τις λεπτομέρειες όπως είναι τα χεράκια, τα αυτάκια ή τα ποδαράκια του μωρού
  • Αποφύγετε την φωτογράφιση του προσώπου από κάτω προς τα πάνω γιατί αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού και αποκαλύπτει τα ρουθουνάκια, τα οποία όσο γλυκά κι αν είναι δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο πορτραίτο μας.

 

Tip 11: Έχετε υπόψη σας τους περιοριστικούς παράγοντες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια της φωτογράφισης

  • Μπορεί να είστε αρκετά καταπονημένη για τις απαιτήσεις της διαδικασίας, το οποίο μπορείτε όπως είπαμε να λύσετε με την βοήθεια ενός άλλου ατόμου
  • Ίσως αισθάνεστε εξάντληση, για αυτό μην πιέσετε τον εαυτό σας. Κάντε την φωτογράφιση τμηματικά και μην πιέζετε τον εαυτό σας
  • Ίσως από φόβο να μην χαλάσετε την ηρεμία του μωρού να μην μπορέσετε να το βάλετε να ποζάρει κατάλληλα. Για αυτό σκεφτείτε από πριν τις πόζες που επιθυμείτε αλλά φροντίστε να έχετε εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να τις επιτύχετε.
  • Η εν γνώσει σας έλλειψη της εμπειρίας που έχει ένας επαγγελματίας φωτογράφος να αποτελέσει εμπόδιο στην ελεύθερη έκφρασή σας
  • Η συγκέντρωση των απαραίτητων για την φωτογράφιση μπορεί να σας δυσκολέψει. Για αυτό προτείνεται η προετοιμασία όλου του σκηνικού τις φωτογράφισης πριν γεννήσετε ώστε να τα έχετε όλα έτοιμα όταν έρθει η στιγμή

Τώρα που έχετε στην διάθεσή σας όσα απαιτούνται για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης του νεογέννητου, τι λέτε; Αξίζει να το προσπαθήσετε;

 Για να δείτε τέλεια αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν τη φωτογράφηση του μωρού σας, κάντε click εδώ.

 

Ενδεικτικές φωτογραφίες που θα σας χαρίσουν έμπνευση:

 ----------

Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον, θα χαρούμε πολύ εάν το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο