211 1821910211 1821910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

3 Tips για να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο του μωρού σας

Posted by   Rock Sugar
18/02/2022
0

Αν το μωράκι σας άρχισε να μιλάει, τότε ένας νέος κόσμος ανοίγεται για αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να ενσωματώσετε αυτά τα 3 απλά tips στην καθημερινότητα σας μαζί του για να το βοηθήσετε να μάθει περισσότερες λέξεις αλλά και να τις χρησιμοποιεί σωστά στις προτάσεις που θα σχηματίζει αργότερα μόνο του.

1. Χρησιμοποιήστε περιγραφικές λέξεις όταν μιλάτε στο παιδάκι σας

Υπάρχουν τόσοι τρόποι να περιγράψετε τα πάντα γύρω σας όπως πχ το χρώμα, το σχήμα, η αίσθηση, ο ήχος Μπορείτε να χωρίζετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε ενότητες, έτσι την μια εβδομάδα να εστιάζετε στο χρώμα, την άλλη στο σχήμα κλπ. 

Παραδείγματα:

  • "Το αρκουδάκι είναι απαλό"
  • "Η μπάλα είναι κόκκινη"

2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές λέξεις με το ίδιο νόημα (συνώνυμα)

Η χρήση συνωνύμων θα βοηθήσει το παιδάκι σας να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του. Εάν πχ γνωρίζει τη λέξη "μεγάλο", αντικαταστήστε την από τη λέξη "τεράστιο". Ένας αποτελεσματικός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι μέσω των παραμυθιών όπου το παιδάκι σας είναι ήδη εξοικειωμένο με την ιστορία.

Παραδείγματα:

  • "Το νερό είναι κρύο! Είναι παγωμένο!"
  • "Το αρκουδάκι είναι απαλό. Είναι μαλακό."

3. Παίξτε παιχνίδια με τις λέξεις σε όλες τις δραστηριότητες

Αξιοποιήστε τον χρόνο του παιχνιδιού ή όποια άλλη δραστηριότητα ώστε να διδάξετε στο παιδάκι σας νέες λέξεις. Τα παιδιά συνδυάζουν ευκολότερα λέξεις με εικόνες και καταστάσεις, κάνοντας την διαδικασία της εκμάθησης ευκολότερη.

 Παραδείγματα:

  • "Έλα να βρούμε όλα τα ζωάκια!"
  • "Ας βάλουμε όλα τα φρούτα στο καλάθι"
  • "Να φάμε αυτό το "τραγανό" μήλο;"

 

----------

Το περιεχόμενο του άρθρου στον διαδικτυακό μας χώρο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία, υπόδειξη ή παραίνεση. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, σε σχέση με θέματα που αναφέρονται στον διαδικτυακό μας χώρο.

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο σχόλιο